- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Profitul celei mai mari companii aeriene din Australia a crescut de 4 ori in S1 fiscal

17 Feb, 12:18 • Redactia DailyBusiness
Compania Qantas Airways, cea mai mare linie aeriana din Australia, a inregistrat in primul semestru fiscal, incheiat in decembrie 2010, un profit net de 242 milioane de dolari, de patru ori mai mare fata de cel raportat in aceeasi perioada a anului trecut, relateaza Bloomberg.
Profitul celei mai mari companii aeriene din Australia a crescut de 4 ori in S1 fiscal

Numarul pasagerilor Qantas (incluzand si operatorul low-cost Jetstar) a crescut in perioada iunie-decembrie 2010 cu 9,1%, pana la 22,9 milioane.

Vanzarile in intervalul analizat s-au majorat cu 9,9% pana la 7,61 miliarde de dolari, fata de primul semestru fiscal al anului precedent.

Pe de alta parte, Qantas a pierdut circa 55,1 milioane de dolari in urma unui incident din noiembrie anul trecut, cand un motor al uneia dintre aeronavele sale A380 a explodat. Pe baza acestui eveniment, oficialii companiei estimeaza pentru al doilea semestru fiscal pierderi de 25 milioane de dolari.

Intre timp, Qantas asteapta despagubiri din partea Rolls-Royce, producatorul motorului in cauza.

In ceea ce priveste profitul operational al companiei, acesta a crescut in primul semestru fiscal de la 60,1 milioane de dolari la 165,5 milioane de dolari, evolutie determinata de cresterea numarului de pasageri atat pe rutele interne, cat si pe cele externe, potrivit sursei mentionate.