- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Rusia, tara cu cele mai scumpe hoteluri din Europa

25 Jan, 12:08 • Redactia DailyBusiness
Rusia este tara cu cu cele mai scumpe hoteluri din Europa, costul mediu pentru o noapte fiind de 147 de euro in al patrulea trimestru din 2010, potrivit unui sondaj realizat de hotel.info, serviciul gratuit de rezervari hoteliere online pentru mai mult de 210.000 de hoteluri din intreaga lume.
Rusia, tara cu cele mai scumpe hoteluri din Europa

Urmatorul loc, in functie de pretul platit pentru o nopte de cazare, este ocupat de Norvegia (146 de euro).

De asemenea, in Suedia s-au pretins preturi regale pentru o noapte. Aproximativ 133 de euro a trebuit sa plateasca oaspetele hotelier in regatul nord-european in momentul plecarii.
[img=1134][/img]
Hotelierii din numeroase tari central-europene au pretins mult mai putin. Astfel, preturile medii pentru o noapte, de exemplu in Italia, Austria, Portugalia sau Germania s-au aflat cu mult sub 100 euro.

In ultimele trei luni din 2010, turistii au putut sa se bucure de camere de hotel la „preturi chilipir” in special in Polonia (75,65 euro pe noapte), Grecia (72,44 euro) si Ungaria (69,67 euro).

Pe plan international, preturile hoteliere din al patrulea trimestru 2010 au crescut in medie cu aproximativ peste 2% fata de trimestrul comparabil al anului anterior, potrivit hotel.info.