- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Traficul aerian de pasageri si-a incetinit cresterea in august, la 6,4%

29 Sep, 10:42 • Redactia DailyBusiness
Traficul aerian de pasageri si-a incetinit cresterea la 6,4% in august fata de aceeasi luna a anului trecut, dupa ce in iulie afisase un avans anual de 9,5%, se arata in datele publicate de Asociatia Internationala de Transport Aerian (IATA).
Traficul aerian de pasageri si-a incetinit cresterea in august, la 6,4%

In ceea ce priveste transportul de marfa (Cargo), acesta a inregistrat, in august, o crestere de 19,6%, dupa ce in iulie s-a majorat cu 23%.

Giovanni Bisignani, directorul general si CEO al IATA, a declarat ca reducerea cererii din august este in concordanta cu previziunile asociatiei pentru finalul anului.

In luna august, traficul de pasageri la nivel mondial a fost cu 2% peste nivelul din perioada anterioara crizei, de la inceputul lui 2008, in timp ce traficul de marfa international a fost cu 3% mai mare

IATA se asteapta ca societatile aeriene sa realizeze in acest an un profit global de 8,9 miliarde de dolari si venituri de 560 miliarde de dolari.

Cresterea mai lenta a cererii din a doua jumatate a anului 2010 ar putea continua si in 2011. Pentru anul viitor, Asociatia Internationala de Transport Aerian estimeaza ca industria va avea un profit mai mic, de 5,3 miliarde de dolari.