- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Transfagarasanul, prezent intr-un top al celor mai spectaculoase 10 sosele din lume

08 Oct, 14:44 • Redactia DailyBusiness
Transfagarasanul este una dintre cele mai spectaculoase sosele din lume, potrivit unui top realizat de site-ului de calatorii opentravel.com, citat de Realitatea.net.
Transfagarasanul, prezent intr-un top al celor mai spectaculoase 10 sosele din lume

Serpentinele ametitoare si peisajul mirific al muntilor Fagaras fac ca Transfagarasanul, cel mai cunoscut drum autohton, sa se situeze in clasamentul celor mai spectaculoase 10 trasee din lume, scrie sursa citata.

Deschis in perioada iunie-octombrie, drumul uneste doua regiuni importante din punct de vedere istoric si geografic ale tarii: Transilvania si Muntenia.

„Poate ca este mai putin cunoscut, dar Transfagarasanul merita cu siguranta sa fie mentionat in randul celor mai spectaculoase sosele din lume. Portiunea dintre localitatile Arefu si Cartisoara de 90 km urca pana la 2.042 m altitudine prin Muntii Carapati. Benzile inguste, viaducturile si podurile te obliga sa mergi cu pana la 40 km/ora, iar ceata deasa reduce vizibilitatea. Cu toate acestea, privelistile spectaculoase de la Lacul Vidraru si fortareata Poenari merita orice efort”, au spus realizatorii clasamentului.

Cel mai spectaculos drum din top este Combe Laval, din Franta. Construit in 1897, acest drum a fost initial folosit pentru transportul lemnelor, dar in timp a devenit, datorita peisajelor extrem de frumoase, o atractie turistica a Alpilor Francezi.

Cititi aici intreaga lista cu cele mai spectuloase sosele din lume.