- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Unul dintre cei mai excentrici oameni de afaceri investeste 500 mil. dolari in hoteluri

23 Sep, 13:07 • Redactia DailyBusiness
Virgin Group Ltd., detinut de miliardarul britanic Richard Branson (foto), a lansat un parteneriat prin care vrea sa aloce pana la 500 mil. dolari pentru constructia de hoteluri in urmatorii trei ani, scrie Bloomberg.
Unul dintre cei mai excentrici oameni de afaceri investeste 500 mil. dolari in hoteluri

Virgin Hotels, proiectat ca un lant de hoteluri de 4 stele, se va adresa unor clienti cu venituri mari si educati. Compania a anuntat ca ar putea construi hoteluri initial in orase nord-americane precum New York, San Francisco, Miami, Boston si Los Angeles, ulterior urmand sa se extinda la nivel global.

Planul Virgin Group a fost anuntat pe fondul revenirii pietei de turism, afectata in 2009 de recesiunea care a redus gradul de ocupare a unitatilor de turism la cel mai redus nivel din ultimii 30 ani.

Richard Branson se plaseaza pe locul 261 in topul celor mai bogati oameni din lume, realizat anul trecut de Forbes, cu o avere estimata la 3,9 mld. dolari.

Richard Branson a avut mai multe tentative de a stabili recorduri din 1985, cand a incercat sa traverseze Oceanul Atlantic intr-un timp record. Aceasta tentativa a esuat insa.

In ianuarie 1991, Branson a traversat Oceanul Pacific, din Japonia pana in Canada (circa 10.800 km), intr-un balon cu o viteza record de 394 km/ora, potrivit Wikipedia.