Turism

Vivienne Westwood a creat uniforme noi pentru o linie aeriana, folosind materiale reciclate

04 May, 14:52 • Redactia DailyBusiness
Vivienne Westwood (foto) a creat uniforme noi pentru linia aeriana Virgin Atlantic, detinuta de celebrul milionar Sir Richard Branson. Celebra creatoare de moda a realizat costume noi pentru 7.500 de membri ai echipajului, inclusiv pentru piloti, insotitorii de zbor si pentru angajatii Virgin Holidays.
Vivienne Westwood a creat uniforme noi pentru o linie aeriana, folosind materiale reciclate

Noile costume vor fi prezentate in iulie, inainte de lansarea lor oficiala de anul viitor, relateaza Mediafax.

Intalnirea dintre Westwood si Sir Richard Branson a avut loc prin intermediul fostului sot al acesteia, muzicianul Malcolm McLaren. McLaren l-a intalnit pe Branson cand Sex Pistols, trupa al carei manager era, au semnat cu casa de discuri Virgin.

„Singura persoana care poate crea modele unice este Vivienne”, a declarat Branson pentru Vogue.co.uk. „Ce nu ne dorim sa facem este sa lucram cu cineva care vine si arunca niste modele in cabina de zbor”, a adaugat milionarul.

Westwood a folosit materiale reciclate pentru crearea hainelor – poliester din sticle de plastic si panze din bannerele stradale. Uniformele noi pastreaza „semnatura” lui Westwood, croiala pe talie.

In luna aprilie, Tarom l-a ales pe Catalin Botezatu ca designer al noilor uniforme pentru pilotii si insotitorii de bord ai companiei, in urma concursului de design lansat in martie.

La concurs s-au inscris 31 de designeri, toti romani, care au prezentat propuneri de modele de uniforme de iarna si vara, pentru diferite piese din componenta uniformelor atat pentru piloti, cat si pentru insotitorii de bord.