- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Bursa a inchis pe verde joi. SIF-urile si-au accelerat avansul spre 3%

02 Dec, 16:39 • Redactia DailyBusiness
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a marcat o crestere de 0,5% per ansamblu la finele sedintei de tranzactionare de joi, in vreme ce sectorul SIF-urilor si-a accelerat avansul la aproape 3% in medie.
Bursa a inchis pe verde joi. SIF-urile si-au accelerat avansul spre 3%

„Indicii BVB au deschis pe verde in prima zi de tranzactionare din aceasta luna ca reactie la cresterile puternice de ieri de pe pietele externe odata cu publicarea unor date macroeconomice pozitive”, a declarat Sergiu Maznic, broker la Intercapital Invest.

El a mentionat ca lichiditatea de la BVB a inregistrat o usoara crestere, in vreme ce indicele BET s-a apreciat cu 0,42% si BET-FI cu 2,94%, recuperand din corectiile din ultima saptamana.

„Pe plan extern am asistat si joi la aprecieri, alimentate de declaratia Presedintelui Bancii Centrale Europene precum ca institutia sa va continua sa puna la dispozitia bancilor lichiditati si sa cumpere obligatiuni suverane”, a precizat Maznic.

El a adaugat ca vineri va fi publicata rata somajului in SUA si cel mai probabil efectul sa fie resimtit de pietele financiare.

„O eventuala continuare a cresterilor pe indicii americani ar putea constitui un motiv de optimism si pentru investitorii locali care spera la o revenire a corelatiilor BVB cu pietele externe”, a mai spus brokerul Intercapital Invest.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 0,42%, pana la 5.115,27 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a castigat 0,49%, pana la 3.009,04 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a crescut cu 2,94%, pana la 21.283,67 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena a urcat cu 1,74%, pana la 10.465,39 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 1,27%, pana la 458,10 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a castigat 0,32%, pana la 742,17 puncte.