- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Bombardier: In urmatorii 3 ani vor fi livrate peste 300 de trenuri de mare viteza, de 7 mld. euro

12 Oct, 16:58 • Redactia DailyBusiness
Pe piata feroviara de mare viteza se asteapta ca mai mult de 300 de trenuri sa fie achizitionate in urmatorii 3 ani la nivel mondial, cu o valoare de piata apropiata de 7 miliarde de euro, estimeaza reprezentantii Bombardier Transportation.
Bombardier: In urmatorii 3 ani vor fi livrate peste 300 de trenuri de mare viteza, de 7 mld. euro

Ei au precizat ca noua generatie de trenuri de mare viteza inseamna astazi mai mult decat viteza.

Astfel, pe langa cerintele de viteza, sunt urmarite aspecte precum eficienta costurilor, combinata cu capacitate de transport sporita dar si solutii de transport prietenoase cu mediul inconjurator.

Studiile arata ca transporturile feroviare produc de la o treime pana la un sfert din rata de CO2 care ar fi produse de un avion sau o masina pentru acelasi numar de kilometri per pasager, potrivit oficialilor Bombardier Transportation.

Compania a prezentat in cadrul Targului Feroviar International InnoTrans 2010 de la Berlin un nou model de tren de mare viteza.

Pana la aceasta data, Bombardier a participat la dezvoltarea a aproximativ 95% dintre trenurile de mare viteza ce opereaza in Europa, potrivit datelor proprii.

Trenurile de mare viteza sunt o alternativa la zborurile pe distante scurte si pot reduce tensiunile de pe autostrazi si din traficul aerian.