- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Cum au ajuns peste 100 de retaileri sa defileze in instante

17 Feb, 07:31 • Redactia DailyBusiness
Proprietarii de malluri continua razboiul impotriva chiriasilor. Pe masa judecatorilor apar tot mai multe solicitari de declansare a procedurii de insolventa sau a falimentului pentru diferiti retaileri locali si chiar internationali.
Cum au ajuns peste 100 de retaileri sa defileze in instante

In majoritatea dosarelor se invoca neachitarea chiriei fata de proprietar. O parte din retaileri apeleaza la solutia insolventei, ca masura protectiva, inainte ca proprietarii de malluri sa se sesizeze in instanta. Situatia a devenit mai acuta anul trecut, din cauza scaderii puterii de cumparare a populatiei, cu impact direct asupra vanzarilor derulate de retaileri.

Printre cei mai notorii retaileri atacati in instanta de proprietarii mallurilor din Bucuresti se numara grupul LPP Fashion – care administreaza activitatea brandurilor Reserved, Cropp Town si House, Fashion Retail Group – detinut de Octavian Radu – care are in franciza brandurile Debenhams si Aldo, ETP Trading – detinuta de Razvan Petrovici – care are in franciza brandurile Celio, Etam si Minelli, Steilmann, TNT, Costa Coffee, dar si retaileri locali, precum Jolidon sau TinaR., relateaza Capital.ro