COMPANII

Mesajul Casei Regale privind situatia de la Pungesti

05 decembrie 2013, ora 14:27   | 3 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
pungesti.jpg
Reprezentantii Casei Regale a Romaniei au publicat joi un mesaj cu titlul ôNe intristeaza situatia de la Pungestiö, la care au atasat si poza alaturata.

Iata mesajul postat pe blogul Casei Regale:

ôSuntem profund intristati de situatia din comuna Pungesti, judetul Vaslui. La fel ca siáin cazul Rosiei Montane, nu avem cum sa fim indiferenti fata de viitorul locuitorilor acestei asezari.á

Sustinem eforturile pentru independenta energetica a Romaniei, dar acest deziderat nu se poate realiza prin metode care sunt impotriva vointei populare.Denuntam folosirea violentei impotriva cetatenilor Statului Roman. Facem apel la dialog, ca singura varianta pentru detensionarea situatiei.á

Respectarea proprietatii private si dreptul de a beneficia de un mediu inconjurator nepoluat sunt concepte care nu pot fi ignorate.á

Fideli principiului conform caruia suveranitatea apartine poporului, consideram ca cetatenii Romaniei trebuie sa fie consultati si ascultati in cazul oricarei decizii care le poate afecta dreptul la sanatate si viitorö.

In luna octombrie, Chevronáa obtinut autorizatieáde construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania.áAmericanii nici nu au apucat sa isi instaleze sonda in Pungesti, fiind "incurcati" deáprotesteleásustinute ale localnicilor.

Din aceasta cauza,ááexplorarea a fost suspendata, "pana cand se va intelege ca metodele folosite de catre companie (Chevron - n.r.) sunt cele mai bune", declarase Tom Holst, manageruláChevronápentru Romania.á

Luni, 2 decembrie,áau fost reluate operatiunileápentru instalarea sondei de explorare in zona, localnicii acuzand interventii in forta ale Jandarmeriei, care s-au soldat cu accidente.

Compania este sustinuta puternic de premieruláVictor Ponta, care a declarat caáGuvernuláva sprijini toate explorarile de resurse neconventionale, respectiv gaze de sist, iar in final va ramane o minoritate radicala care va refuza orice argument, dar nu va putea impune majoritatii o decizie.

Citeste siáPazim sonda americanilor cu bani publici. Cat economiseste Chevron cu Jandarmeria (Video)
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Calin D. a spus:
05/12/2013 18:38
Este clar ca regele se afla la polul opus hienelor care sfarteca Romania din varf, din fotolii de ministrii. Canaliile ce-au pus mana pe putere si si-au creat oretea mafiota in stat sunt mai opuse interesului poporului roman chiar si decat erau nomenclaturistii din anii 80!
 
Mitescu Eugen a spus:
06/12/2013 11:29
Pentru faptele noastre exista o Judecata dupa moarte. Oare a lua batul de dupa usa si a lovi un jandarm sau pe premierul acesta caruia nu ii pasa de noi este un lucru bun la aceasta Judecata? Eu cred ca da, caci se cuvine sa luptam pentru ceea ce iubim, pentru copiii nostril, familiile noastre, patria noastra iubita, vanduta pentru cateva vile in plus de cei ce si-au dat altuia sufletul si tara... Daca nu e lege sa ne apere si nu avem cu cine vorbi, ne-om scula sa luptam, ca atata ne-a mai ramas.
 
Adrian Popescu a spus:
06/12/2013 13:32
Pentru Eugen Mitescu
Legile in tara asta nu le fac oameni ca noi . Le fac niste ordinari pentru orice alte interese decit cele ale noastre .
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 25 Iulie 2021, 18:32
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter