- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Angajatii BCR organizeaza un protest in ziua anuntarii rezultatelor financiare

24 Feb, 12:15 • traian.badulescu
Circa 100 de angajati ai BCR vor protesta in fata sediului central al institutiei vineri, 25 februarie, zi in care banca isi anunta rezultatele financiare pe anul trecut.
Angajatii BCR organizeaza un protest in ziua anuntarii rezultatelor financiare

Federatia Sindicatelor Independente (FSI) din BCR a obtinut acordul Primariei Capitalei de a organiza un protest vineri, intre orele 10:00-12:00 la sediul bancii, din Calea Victoriei, potrivit unei comunicari interne primite de angajati de la sindicalisti, obtinuta de DailyBusiness.ro.

Tot vineri, Banca Comerciala Romania (BCR) isi va anunta rezulatele financiare pe anul trecut.

Principalele nemultumiri ale angajatilor constau in faptul ca le-ar putea fi eliminate unele drepturi din contractele colective de munca.

Printre aceste drepturi se numara 2 bonusuri de performanta, a spus pentru DailyBusiness.ro Ciprian Ionescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Independente din BCR.

De asemenea, angajatii mai solicita indexarea salariilor in functie de inflatie, dupa ce acest lucru nu s-a mai intamplat de doi ani, potrivit lui Ionescu.

Decizia de realizare a protestului a fost luata dupa ce intalnirea de marti dintre 6 sindicalisti si reprezentantii bancii „nu a avut nici un rezultat constructiv”.
[quote=sindicalisti BCR]Am inteles ca se pun in responsabilitatea salariatilor proastele rezultate ale bancii[/quote]
La protest sunt invitati si angajati ai BCR din provincie, pentru care „transportul este suportat de catre fiecare organizatie sindicala teritoriala iar eventualele cheltuieli pentru cazare si masa vor fi suportate de catre FSI BCR”.

Reprezentantii Federatiei au mai spus ca vor „anunta in timp util si agajatorul despre aceasta actiune astfel incat sa cunoasca faptul ca salariatii vor protesta fiind nemultumiti de intentia acestuia de a diminua drepturile lor„.

Sindicalistii au stabilit ca protestatarii sa se intalneasca la ora 9:45 in fata sediului BCR din calea Victoriei.

Sindicalistii BCR au mai amenintat banca cu greva generala la inceputul lui 2009, dupa ce au esuat negocierile pentru Contractul Colectiv de Munca. Greva insa nu s-a concretizat.
[quote=sindicalisti BCR]Nu vrem mai mult decat meritam ! Si meritam in primul rand RESPECT!![/quote]
Reprezentantii BCR nu au putut fi contactati.

BCR a obtinut in primele noua luni din 2010 un profit de 75 milioane de lei, in contextul in care a obtinut venituri nete din dobanzi de 2,9 miliarde lei si venituri nete din comisioane de 366 milioane lei, potrivit standardelor romanesti de contabilitate.

In 2009, BCR numara 8.426 de angajati fata de 8.806 in 2008, potrivit datelor de la Registrul Comertului.