FINANTE-BANCI

Angajatii BCR organizeaza un protest in ziua anuntarii rezultatelor financiare

24 februarie 2011, ora 12:15, autor(i): Madalina Pana   | 4 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Circa 100 de angajati ai BCR vor protesta in fata sediului central al institutiei vineri, 25 februarie, zi in care banca isi anunta rezultatele financiare pe anul trecut.
Federatia Sindicatelor Independente (FSI) din BCR a obtinut acordul Primariei Capitalei de a organiza un protest vineri, intre orele 10:00-12:00 la sediul bancii, din Calea Victoriei, potrivit unei comunicari interne primite de angajati de la sindicalisti, obtinuta de DailyBusiness.ro.

Tot vineri, Banca Comerciala Romania (BCR) isi va anunta rezulatele financiare pe anul trecut.

Principalele nemultumiri ale angajatilor constau in faptul ca le-ar putea fi eliminate unele drepturi din contractele colective de munca.Printre aceste drepturi se numara 2 bonusuri de performanta, a spus pentru DailyBusiness.ro Ciprian Ionescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Independente din BCR.

De asemenea, angajatii mai solicita indexarea salariilor in functie de inflatie, dupa ce acest lucru nu s-a mai intamplat de doi ani, potrivit lui Ionescu.

Decizia de realizare a protestului a fost luata dupa ce intalnirea de marti dintre 6 sindicalisti si reprezentantii bancii "nu a avut nici un rezultat constructiv".

Am inteles ca se pun in responsabilitatea salariatilor proastele rezultate ale banciisindicalisti BCR

La protest sunt invitati si angajati ai BCR din provincie, pentru care "transportul este suportat de catre fiecare organizatie sindicala teritoriala iar eventualele cheltuieli pentru cazare si masa vor fi suportate de catre FSI BCR".

Reprezentantii Federatiei au mai spus ca vor "anunta in timp util si agajatorul despre aceasta actiune astfel incat sa cunoasca faptul ca salariatii vor protesta fiind nemultumiti de intentia acestuia de a diminua drepturile lor".

Sindicalistii au stabilit ca protestatarii sa se intalneasca la ora 9:45 in fata sediului BCR din calea Victoriei.

Sindicalistii BCR au mai amenintat banca cu greva generala la inceputul lui 2009, dupa ce au esuat negocierile pentru Contractul Colectiv de Munca. Greva insa nu s-a concretizat.

Nu vrem mai mult decat meritam ! Si meritam in primul rand RESPECT!!sindicalisti BCR

Reprezentantii BCR nu au putut fi contactati.

BCR a obtinut in primele noua luni din 2010 un profit de 75 milioane de lei, in contextul in care a obtinut venituri nete din dobanzi de 2,9 miliarde lei si venituri nete din comisioane de 366 milioane lei, potrivit standardelor romanesti de contabilitate.

In 2009, BCR numara 8.426 de angajati fata de 8.806 in 2008, potrivit datelor de la Registrul Comertului.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Minel DOBREI a spus:
24/02/2011 12:54
Pai nu este de mirare ca ajung la astfel de rezultate : am facut nu demult demersul sa-i deschid nepotelei mele un cont la BCR, in care sa fie virata alocatia de stat lunara (42 RON) pentru copil...Comisionul de administrare a acestui cont, din care eu nu voi extrage bani pana cand fetita va implini 18 ani, este de 2,5 RON/ luna...Iar dobanda este ZERO !!!
 
otrava a spus:
24/02/2011 15:19
bancile sunt puse numai pe jefuiala ....cel mai bine ar fi sa-i sanctionam si sa nu mai apelam la serviciile lor....
 
Radu a spus:
24/02/2011 22:00
Sper ca angajatii sa nu aiba nesimtirea si chiar sa creada ca o parte din rezultatele proaste nu li se datoreaza!
Am preluat o societate cu datorii, printre care datorii la BCR mai vechi de 450 zile, si de trei luni (de la preluare) ma chinui si sunt trimis de la un departament la altul, de la o sucursala la alta, dintr-un judet in Bucuresti, doar ca sa aflu cine se mai ocupa din partea BCR-ului de credit. Fiecare raspunde ca nu mai este in sarcina sa, si nu stie si nici nu-l mai intereseaza unde "s-a dus creditul". O fi de vina, probabil "patronatul" pentru atitudine!
RUSINE SALARIATILOR.
 
Gigel a spus:
25/02/2011 09:54
In articol nu se spune nimic de target-urile, imposibil de realizat in conditiile actuale ale pietei, impuse de conducere angajatilor sai. Nu se vorbeste nimic de orele suplimentare neplatite pe care le presteaza zilnic angajatii BCR. Nu se vorbeste nimic de epuizarea angajatilor in conditiile in care staff-ul BCR incaseaza comisioane de performanta. Nu se vorbeste de abuzuri (penalizari sau concedieri) care au fost atacate in instanta unde care s-a stabilit ca acestea erau abuzuri alea conducerii prin nerespectarea Codului Muncii. Nu se vorbeste nimic de produsele BCR, care n-au nici o legatura cu realitatea economica si care sunt de fapt principalul motiv al scaderii profitului.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Mai 2022, 05:47
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter