- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

CF: Legile politicilor salariale nu sunt aprobate, iar tinta de cheltuieli poate fi depasita in 2011

06 Dec, 19:10 • Redactia DailyBusiness
Legile care stau la baza politicii salariale nu au fost inca aprobate, ceea ce ar putea genera riscuri cu privire la indeplinirea plafoanelor privind cheltuielile de personal pentru anul viitor, potrivit analistilor Consilului Fiscal.
CF: Legile politicilor salariale nu sunt aprobate, iar tinta de cheltuieli poate fi depasita in 2011

Astfel, tinta privind cheltuielile de personal in 2011 a ramas nemodificata comparativ cu nivelul prevazut in forma adoptata de Guvern a Strategiei fiscal-bugetare, respectandu-se plafonul agreat cu finantatorii externi, respectiv 39 de miliarde de lei, excluzand contributiile la bugetul asigurarilor sociale de stat platite de angajatii si angajatorii din sectorul aparare, ordine publica si siguranta nationala, relateaza Mediafax.

Analistii considera ca incadrarea in acesti parametri se bazeaza pe o recuperare partiala a reducerilor salariale din 2010 (+15%), insotita de eliminarea celui de-al 13-lea salariu si a primelor de vacanta si pe reducerea numarului de posturi ocupate in sectorul bugetar operata in cursul anului 2010, care potrivit raportarilor Ministerului Finantelor din octombrie indica o reducere cu 88.365 de posturi ocupate comparativ cu nivelul din decembrie 2009.

„In acest moment insa, legile care stau la baza politicii salariale nu sunt inca aprobate, ceea ce este de natura sa genereze riscuri privind respectarea plafoanelor asumate”, arata Consiliul.

Guvernul a aprobat la finele lunii noiembrie legea salarizarii unitare in sectorul public pentru anul 2011, care a fost trimisa Parlamentului pentru inceperea procedurii de angajare a raspunderii de catre Executiv. Guvernul isi va asuma raspunderea pe 14 decembrie.