- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Dragoi: Recesiunea tehnica este posibila dupa T1. Cresterea anuala ramane 1,5-2%

09 Mar, 13:32 • Redactia DailyBusiness
Economia s-ar putea contracta in primul trimestru comparativ cu ultimul trimestru din 2011, ceea ce va echivala cu intrarea in recesiune tehnica, din cauza conditiilor meteo, dar fata de primul trimestru de anul trecut PIB va avansa cu 1,5-2%, a declarat ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi.
Dragoi: Recesiunea tehnica este posibila dupa T1. Cresterea anuala ramane 1,5-2%

„In trimestrul intai avem din pacate aceasta nesansa a vremii, iar economia se pare ca se va contracta fata de ultimul trimestru din 2011, dar nu pentru ca s-a redus economia sau cererea, ci pentru ca nu s-a putut livra efectiv. Tehnic, este posibil sa intram in recesiune in primul trimestru, dar anualizat vom avea crestere. Fata de primul trimestru din 2011 estimam o crestere cu 1,5 – 2%”, a spus Dragoi, citat de [url=http://www.mediafax.ro/economic/dragoi-recesiunea-tehnica-este-posibila-dupa-primul-trimestru-dar-va-fi-crestere-fata-de-aceeasi-perioada-din-2011-9383486]Mediafax[/url].

Produsul intern brut (PIB) a crescut anul trecut cu 2,5%, dar activitatea economica a incetinit in intervalul octombrie-decembrie fata de trimestrul al treilea, inregistrand o scadere cu 0,2% ca serie ajustata.

Cresterea economica de anul trecut, de 2,5%, [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/cine-a-ajutat-la-cresterea-economica-de-anul-trecut-74461/]]a fost sustinuta[/url] in principal de evolutia din agricultura, cu un plus de 11,3%, si industrie, domeniu care a inregistrat un avans de 5%.

[b]Citeste si:[/b]

[url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/romania-nu-intra-in-recesiune-cat-ar-putea-creste-economia-in-2012-74396/]”Romania nu intra in recesiune”. Cat ar putea creste economia in 2012[/url]