- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Guild Broker de Asigurare se retrage de pe piata de brokeraj

06 Jan, 15:02 • adrian.mihaltianu
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat joi ca a hotarat aprobarea cererii societatii comerciale Guild - Broker de Asigurare de retragere a autorizatiei de functionare.
Guild Broker de Asigurare se retrage de pe piata de brokeraj

Contactat de DailyBusiness.ro, Romeo Jantea, directorul general al Guild Broker de Asigurare, a precizat ca societatea a decis retragerea de pe piata de brokeraj in asigurari in contitiile in care piata merge destul de prost.

Astfel, actionarii brokerului Guild au hotarat lichidarea societatii.

Decizia privind retragerea autorizatiei de functionare Guild Broker de Asigurare a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a constatat ca societatea a livrat catre societatile de asigurare primele de asigurare incasate si nu are inregistrate pe rolul instantelor de judecata litigii cu societati de asigurare sau reasigurare sau alti terti. De asemenea, brokerul nu are datorii catre CSA aferente taxei de functionare, se arata in documentul publicat in Monitor.

Totodata, arbitrul asigurarilor a hotarat sanctionarea societatii comerciale Allied Team Broker de Asigurare-Reasigurare cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor subliniaza faptul ca masurile dispuse in cazul societatilor mai sus mentionate nu au implicatii asupra contractelor de asigurare deja incheiate, acestea continuand sa isi produca efectele in conditiile stabilite la data semnarii.

Conform ultimelor date oficiale, piata asigurarilor din Romania a incheiat primele noua luni din 2010 cu un volum de prime brute subscrise de 6,315 miliarde de lei, in scadere cu 5,05% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009.