- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Piraeus Bank Romania a implementat tehnologia contactless pe intreg portofoliul de carduri Visa

28 Jun, 17:44 • Redactia DailyBusiness
Începând cu 6 iunie 2016, toate cardurile VISA emise de Piraeus Bank România au încorporată tehnologia contactless.
Piraeus Bank Romania a implementat tehnologia contactless pe intreg portofoliul de carduri Visa

Tehnologia contactless este cea mai rapidă modalitate de plată disponibilă în acest moment. Astfel, o plată contactless durează cu 33% mai puțin față de o plată standard cu cardul și cu 52% mai puțin decât plata cu numerar, pentru tranzacții de mică valoare.

„Menționăm faptul că economii importante de timp se fac chiar și în cazul plăților de valoare mai mare care necesită suplimentar introducerea codului PIN.
În prezent, în România există peste 40.000 de terminale POS care suportă plăți contactless”, spun reprezentanții băncii.

Portofoliul Piraeus Bank România intră astfel într-un club select al băncilor care oferă facilitatea contactless pentru toate cardurile (de unde mai fac parte la momentul actual doar două bănci).

„La doar 6 luni de la lansarea cardurilor contactless de credit, Piraeus Bank România a implementat această funcționalitate și pentru cele de debit. Când utilizăm cardul pentru a ne cumpăra dimineața cafeaua preferată, pentru a achita prânzul sau pentru orice altă cumpărătură cu o valoare mai mică de 100 de lei, cardul contactless ne ajută să realizăm tranzacția mai repede, mai comod și în deplină siguranță”, a declarat Mădălina Teodorescu, Deputy CEO Piraeus Bank România.

Cardurile contactless emise de Piraeus Bank România mențin toate funcționalitățile existente în prezent la cardurile contact, de credit sau de debit. Clienții care au un card emis înainte de lansarea facilității contactless pot solicita în orice sucursală Piraeus Bank România înlocuirea acestuia cu un card contactless.