- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Standard & Poor\’s creste perspectiva ratingurilor Romaniei de la negativa la stabila

10 Mar, 08:33 • Redactia DailyBusiness
Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a revizuit de la negativa la stabila perspectiva ratingurilor pe termen lung ale Romaniei, in valuta si moneda locala. Decizia a fost luata ca urmare a programului sustinut de reforma bugetara si a probabilitatii ca Guvernul sa continue respectarea acordului cu FMI.
Standard & Poor\'s creste perspectiva ratingurilor Romaniei de la negativa la stabila

„Revizuirea perspectivei reflecta opinia noastra privind programul sustinut de reforme bugetare si probabilitatea ca Guvernul sa continue respectarea acordului cu Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana (UE), atenunand astfel presiunile financiare externe”, a declarat Marko Mrsnik, analist S&P.

Guvernul a implementat cu succes strategia de consolidare fiscala, situatie reflectata in finalizarea a trei evaluari si primirea transelor aferente in cadrul acordului cu FMI, noteaza analistii Standard & Poor’s.

Potrivit comunicatului agentiei, economia Romaniei isi va reveni, probabil, usor in acest an, mai ales din cauza recuperarii cererii pe pietele externe. Daca Guvernul va mentine ritmul actualelor reforme structurale si dupa finalizarea acordului cu Fondul, asigurand o politica fiscala
prudenta si un control ordonat al vulnerabilitatilor din sectorul financiar, ratingul Romaniei ar putea fi revizuit in crestere, a anuntat agentia.

Ratingurile Romaniei au fost confirmate la „BB+” si „B” pentru imprumuturi in valuta, pe termen lung si scurt, respectiv la „BBB-” si „A-3” in moneda locala.

Decizia S&P vine dupa ce, pe 2 februarie, agentia de evaluare financiara Fitch a urcat de asemenea perspectiva de rating a Romaniei de la ‘negativa’ la ‘stabila’.