- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

UE recomanda FMI impunerea unei taxe globale pe tranzactiile financiare

11 Dec, 10:21 • Redactia DailyBusiness
Liderii Uniunii Europene (UE) recomanda Fondului Monetar Intenational (FMI) sa ia in considerare impunerea unei taxe globale pe tranzactiile financiare, in urma crizei economice.
UE recomanda FMI impunerea unei taxe globale pe tranzactiile financiare

UE subliniaza totodata necesitatea ca salariile si recompensele acordate in sectorul financiar sa promoveze „o gestiune solida si efectiva a riscului”, dupa ce Marea Britanie si Franta au cerut impozitarea dura a bonusurilor bancherilor, potrivit unui comunicat in lucru, care va fi adoptat vineri in ultima zi a Consiliului European de iarna, relateaza Mediafax.

Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, intentioneaza sa anunte o taxa grea pe bonusurile bancherilor, echivalenta cu cea de 50%, propusa de Marea Britanie, a declarat, vineri, Christine Lagarde, ministrul Economiei de la Paris.

Premierul britanic Gordon Brown s-a intalnit cu Sarkozy pentru circa 30 de minute inaintea summit-ului UE, iar cei doi au ajuns la un „acord complet” privind masurile de impozitare a bonusurilor bancherilor, a declarat joi purtatorul de cuvant al premierului Marii Britanii.