- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Advantage Software Factory, afaceri de 2 mil. euro in 2009 si tinta similara pentru anul in curs

10 Feb, 12:34 • emanuel.ceciu
Advantage Software Factory, unul dintre cei mai importanti producatori locali de aplicatii de colectare debite restante si aplicatii CRM, a generat in 2009 afaceri de 2 mil. euro, in linie cu estimarile anterioare. Pentru 2010 tinta companiei este sa pastreze nivelul veniturilor constant, a declarat Stefan Paun, director general al firmei pentru DailyBusiness.ro.
Advantage Software Factory, afaceri de 2 mil. euro in 2009 si tinta similara pentru anul in curs

Totodata, compania intentioneaza sa extinda in afara tarii linia de afaceri axata pe soft-ul de raportare NextReports. Oficialii ASF apreciaza ca, in acest an, clientii locali vor genera peste 80% din cifra de afaceri a NextReports. Comercializarea aplicatiei in Romania va fi sprijinita de actiuni de marketing si de departamentul de vanzare directa al companiei. Ponderea clientilor din strainatate va creste gradual, considera reprezentantii companiei, ajungand sa inverseze in circa 3 ani, procentul din 2010 local vs extern.

Produsul NextReports va genera venituri de circa 50.000 euro pentru companie anul acesta. Paun subliniaza ca urmareste sa atraga intre 50 si 100 de clienti pentru NextReports in 2010. „E inca prea devreme sa estimam afacerile companiei cat si numarul de noi clienti”.

„Pentru extern am facut doar primul pas, respectiv lansarea site-ului international si introducerea aplicatiei pe site-uri care prezinta solutii IT. In decursul acestui an avem in plan popularizarea intensa a solutiei pe site-uri externe de profil si incheierea de parteneriate de distributie online si offline.Speram sa convingem clientii prin capabilitatile mentionate si in urma evaluarii versiunilor demo ale produsului”, mai spune Paun.

Cele 2 componente ale aplicatiei de raportare Next Reports Designer si NextReports Server se vor comercializa la pretul de 100 euro/licenta in cazul Designer, respectiv 1.000 euro in cazul aplicatiei de server, pentru un numar nelimitat de utilizatori.

ASF este o firma romaneasca infiintata in 2001 si a dezvoltat pana in prezent 4 linii de afaceri: sistemul de colectare Capone, suita de aplicatii AnytimeCRM, software-ul de raportare NextReports si dezvoltarea de solutii la cererea clientului. Echipa ASF este formata din 57 de oameni.

Principala sursa de venituri a Advantage Software Factory ramane Capone, unde compania acopera peste 50% dintre implementarile de sistemele de colectare in banci.

Printre concurentii ce activeaza pe aceeasi piata cu ASF, dar cu venituri mult mai mari, sunt Oracle, TotalSoft sau Softwin.