IT&C

Dupa ce a luat 25% din Curiero, Asesoft a pregatit 1 mil. euro pentru o noua achizitie

28 martie 2008, ora 11:59 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Iulian Stanciu, director Asesoft Distribution, spune ca cei 25% din Curiero ar putea fi revanduti in 2-3 ani
Iulian Stanciu, director Asesoft Distribution, spune ca cei 25% din Curiero ar putea fi revanduti in 2-3 ani
Asesoft Distribution va achizitiona in viitorul apropiat o companie din domeniul IT, intr-o tranzactie de peste 1 mil. euro, dupa ce distribuitorul IT a anuntat joi cumpararea unui pachet de 25% din actiunile companiei de curierat Curiero, intr-o tranzactie care s-a ridicat la 7 mil. euro.
"Anul acesta vom mai cumpara de pe piata locala mai multe companii, din domeniul IT. Cu urmatoarea, pe care inca nu o pot numi, ne aflam in discutii. Tranzactia se va ridica la peste 1 mil. euro", a declarat pentru DailyBusiness Iulian Stanciu, director general Asesoft Distribution.

Preluarea a 25% din Curiero cu 7 mil. euro evalueaza compania de curierat la o valoare totala de 28 mil. euro.

Stanciu a mai precizat pentru DailyBusiness ca in 2-3 ani Asesoft va vinde actiunile preluate, atunci cand valoarea companiei de posta si curierat ar putea atinge 100 mil. euro."Am ales sa cumparam o parte din Curiero din mai multe motive. Curiero este una dintre putinele companii de curierat de pe piata autohtona care a pus accentul pe servicii, atat pentru expeditor cat si pentru destinatar, si aici este viitorul. Apoi, au un sistem logistic foarte bine pus la punct, o retea bine organizata. In timp ce alti jucatori de pe piata s-au batut in preturi, Curiero a investit in servicii si extindere foarte buna la nivelul intregii tari", a explicat Stanciu.

Acesta a precizat de asemenea ca inca un lucru care a contribuit la decizia de a cumpara actiuni din compania Curiero a fost faptul ca Bogdan Carcu, presedintele Curiero, ca si Iulian Stanciu, este ploiestean si cei doi sunt prieteni de mai mult timp.


Avem ambii ca pasiune baschetul, si suntem din acelasi oras. Ne-am inteles in mai putin de o luna asupra tranzactieiIulian Stanciu, Asesoft Distribution (vorbind despre Bogdan Carcu, presedintele Curiero)

In urma acestei tranzactii, actionarii Curiero sunt Asesoft Distributution si oamenii de afaceri Minea Bogdan, Coman George Cosmin si Stefan Cosmin Neagu, care detin fiecare cate 25% din companie.

Curiero a realizat in 2007 afaceri de 15 milioane euro si vizeaza pentru anul acesta o crestere de 70%, de pana la 25 milioane de euro si obtinerea unei marje de profit de 10-11%.

In cazul Asesoft Distribution, marjele de profit sunt mult mai mici, sub 5%, in conditiile in care intreaga industrie se confrunta cu scaderea marjelor, a spus Stanciu recent intr-un interviu pentru DailyBusiness.

Asesoft Distribution, companie locala de distributie IT parte a grupului Asesoft, si-a propus sa atinga anul acesta o cifra de afaceri de 135 mil. dolari (90,7 mil. euro), in crestere cu 30% fata de nivelul de 104 mil. dolari (76 mil. euro) raportat in 2007.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 04 Aprilie 2020, 21:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter