- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Dupa ce a luat 25% din Curiero, Asesoft a pregatit 1 mil. euro pentru o noua achizitie

28 Mar, 11:59 • Redactia DailyBusiness
Asesoft Distribution va achizitiona in viitorul apropiat o companie din domeniul IT, intr-o tranzactie de peste 1 mil. euro, dupa ce distribuitorul IT a anuntat joi cumpararea unui pachet de 25% din actiunile companiei de curierat Curiero, intr-o tranzactie care s-a ridicat la 7 mil. euro.
Dupa ce a luat 25% din Curiero, Asesoft a pregatit 1 mil. euro pentru o noua achizitie

„Anul acesta vom mai cumpara de pe piata locala mai multe companii, din domeniul IT. Cu urmatoarea, pe care inca nu o pot numi, ne aflam in discutii. Tranzactia se va ridica la peste 1 mil. euro”, a declarat pentru DailyBusiness Iulian Stanciu, director general Asesoft Distribution.

Preluarea a 25% din Curiero cu 7 mil. euro evalueaza compania de curierat la o valoare totala de 28 mil. euro.

Stanciu a mai precizat pentru DailyBusiness ca in 2-3 ani Asesoft va vinde actiunile preluate, atunci cand valoarea companiei de posta si curierat ar putea atinge 100 mil. euro.

„Am ales sa cumparam o parte din Curiero din mai multe motive. Curiero este una dintre putinele companii de curierat de pe piata autohtona care a pus accentul pe servicii, atat pentru expeditor cat si pentru destinatar, si aici este viitorul. Apoi, au un sistem logistic foarte bine pus la punct, o retea bine organizata. In timp ce alti jucatori de pe piata s-au batut in preturi, Curiero a investit in servicii si extindere foarte buna la nivelul intregii tari”, a explicat Stanciu.

Acesta a precizat de asemenea ca inca un lucru care a contribuit la decizia de a cumpara actiuni din compania Curiero a fost faptul ca Bogdan Carcu, presedintele Curiero, ca si Iulian Stanciu, este ploiestean si cei doi sunt prieteni de mai mult timp.

[quote=Iulian Stanciu, Asesoft Distribution (vorbind despre Bogdan Carcu, presedintele Curiero)]Avem ambii ca pasiune baschetul, si suntem din acelasi oras. Ne-am inteles in mai putin de o luna asupra tranzactiei[/quote]
In urma acestei tranzactii, actionarii Curiero sunt Asesoft Distributution si oamenii de afaceri Minea Bogdan, Coman George Cosmin si Stefan Cosmin Neagu, care detin fiecare cate 25% din companie.

Curiero a realizat in 2007 afaceri de 15 milioane euro si vizeaza pentru anul acesta o crestere de 70%, de pana la 25 milioane de euro si obtinerea unei marje de profit de 10-11%.

In cazul Asesoft Distribution, marjele de profit sunt mult mai mici, sub 5%, in conditiile in care intreaga industrie se confrunta cu scaderea marjelor, a spus Stanciu recent intr-un interviu pentru DailyBusiness.

Asesoft Distribution, companie locala de distributie IT parte a grupului Asesoft, si-a propus sa atinga anul acesta o cifra de afaceri de 135 mil. dolari (90,7 mil. euro), in crestere cu 30% fata de nivelul de 104 mil. dolari (76 mil. euro) raportat in 2007.