IT&C

Sony a inregistrat cele mai mari pierderi din ultimii 31 de ani

11 mai 2012, ora 15:08 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
SOny.jpg
Producatorul japonez de electronice Sony a raportat cea mai mare pierdere anuala din 1980 incoace, de 5,7 miliarde de dolari in anul fiscal incheiat in luna martie, cu toate ca expertii companiei preconizau o revenire la profit.

Este al patrulea an consecutiv in care Sony inregistreaza pierderi.
 
Sony, al treilea producator de TV-uri din lume,  se lupta acum sa stopeze pierderile diviziei de productie de televizoare, unde a pierdut peste 700 miliarde de yeni in ultimii opt ani si a pierdut teren in fata celor de la Samsung si LG Electronics, arata Bloomberg.

Sony spera sa treaca pe profit in acest an

Compania a anuntat ca profitul net s-ar putea sa ajunga pe la 30 de miliarde de yeni, adica 376 de milioane de dolari, in noul an fiscal inceput in aprilie, dar cu toate acestea vanzarile de televizoare sa ramana in scadere, de la 19,6 milioane de unitati, cat inregistra anul trecut, la 17,5 milioane, anul curent.
 
Vanzarile de console PlayStation au coborat si ele, de la 18 milioane de unitati la 16 milioane.
 
Directorul executiv, Kazuo Hirai, a anuntat concedierea a 10.000 de persoane, echivalentul a 6% din forta de munca. El a mai spus ca intentioaneaza ca Sony sa se axeze pe viitor pe producerea de telefoane mobile, jocuri si imagini digitale pentru a restabili situatia companiei dupa ce a pierdut multi clienti in aceste sectoare, in favoarea celor de la Samsung Electornics si Apple Inc.


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 25 Mai 2019, 04:49
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter