- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Utilizatorii TikTok se pot îmbogăți! Rețeaua de socializare a lansat o nouă aplicație

11 Apr, 21:33 • Alexe Raluca
TikTok își va plăti utilizatorii prin noua aplicație pe care a pus-o deja în spațiul public în unele țări din Europa.
Utilizatorii TikTok se pot îmbogăți! Rețeaua de socializare a lansat o nouă aplicație

Este vorba despre TikTok Lite, aplicație ce le permite utilizatorilor să fie plătiți pentru vizionarea de videoclipuri. Rețeaua de socializare TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, a lansat deja în Franța și în Spania noua aplicație.

Citește și: Cât se câștigă din TikTok în prezent. „Gândiți-vă și voi, cum ar fi să aveți 3-4.000 de dolari săptămânal”

Cum se pot îmbogăți utilizatorii TikTok

Aplicația deja descărcabilă din App Store și magazinele de aplicații pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare Android, TikTok Lite, este disponibilă în Coreea de Sud și Japonia. Reprezentanții rețelei de socializare spun că fanii TikTok Lite cu vârste de peste 18 ani pot să colecteze puncte descoperind noi conținuturi sau realizând anumite acțiuni. Potrivit acestora, punctele astfel colectate pot fi transformate în carduri cadou sau folosite pentru a susține creatorii de conținuturi.

„Să dai Like la conținuturi, să urmărești noi creatori și să descoperi conținuturi sunt acțiuni care fac parte dintre diferitele metode ce permit câștigarea de puncte, pe care utilizatorii vor putea apoi să le cheltuiască pe o platformă de tranzacționare. Recompensele variază în funcție de sarcinile îndeplinite și de experiența în aplicație, iar durata maximală de vizionare a videoclipurilor recompensate este cuprinsă între 60 şi 85 de minute”, au precizat reprezentanţii TikTok.

Rețeaua de socializare este acuzată cu regularitate că găzduiește numeroase videoclipuri de dezinformare, provocări periculoase și imagini pornografice sau că ar fi chiar un instrument de spionaj și de propagandă în slujba Chinei, o acuzație respinsă de compania ByteDance. Lansarea TikTok Lite intervine într-o perioadă în care chestiunea reglementării timpului petrecut în fața ecranelor de către tineri este extrem de discutată în Occident. Comisia Europeană a demarat totodată anchete separate care vizează Meta, Snap (Snapchat), TikTok şi YouTube despre măsurile implementate de aceste companii pentru a proteja sănătatea fizică și mintală a minorilor, informează Agerpres.

Citește și: Cea mai nouă metodă prin care poți să câștigi bani pe TikTok! Acest program a apărut și în România