- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Studiu: Britanicii vor fi lideri in adoptarea noilor tehnologii

02 Dec, 14:21 • Redactia DailyBusiness
Britanicii sunt primi sau pe cale sa ocupe prima pozitie in ceea ce priveste adoptarea Internetului broadband, a smartphone-urilor, a Internetului pe mobil si a televiziunii digitale, potrivit celui mai recent studiu al Ofcom, autoritatea de reglementare in domeniu din Marea Britanie, scrie presa internationala.
Studiu: Britanicii vor fi lideri in adoptarea noilor tehnologii

In Marea Britanie, numarul utilizatorilor de smartphone-uri scumpe, cum este iPhone, inregistreaza cea mai mare crestere din intreaga Europa.

In general, britanicii sunt cei care adopta cel mai rapid noile tehnologii si cheltuie online mai mult decat ori care alti europeni, potrivit studiului citat.

Ofcom spune ca Marea Britanie este aproape sau pe primul loc in majoritatea categoriilor de baza pe care le-a studiat, inclusiv in ceea ce priveste rata de penetrare a Internetului broadband, adoptarea noilor tehnologii TV, utilizarea retelelor sociale, a smartphone-urilor si a Internetului pe mobil ori utilizarea laptopurilor in defavoarea desktop-urilor pentru a accesa Internetul.

Italia a inregistrat cea mai rata de adoptare a smartphone-ului, 26%, urmata de Spania (21%) si Marea Britanie (18%). Cu toate acestea, Marea Britanie a inregistrat cel mai rapid ritm de crestere in viitor.