- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Genmar Cosmetics vizeaza afaceri in crestere cu 20% in 2008

19 Sep, 13:59 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de cosmetice Genmar Cosmetics din Romania estimeaza o crestere cu 20% a cifrei de afaceri pentru 2008, pana la 1,44 milioane euro, a declarat Mariana Tudorache, directorul companiei.
Genmar Cosmetics vizeaza afaceri in crestere cu 20% in 2008

Cifra de afaceri este realizata prin cotractele de distributie cu retelele de hipermarketuri, plafar si farmacii.

„Cifra de afaceri a companiei in anul 2007 a fost de 1,2 milioane euro, cu 30% mai mare decat in anul precedent”, spus Mariana Tudorache, citata de NewsIn.

„Profitul nu a avut insa aceasi rata de crestere, pentru ca distributia produselor se realizeaza in principal in hipermarketuri si in retelele farmaceutice, incarcate de diferite taxe. Pentru anul in curs estimam o crestere cu 20% a cifrei de afaceri” a adaugat directoarea Genmar.

Compania comercializeaza produsele proprii, atat in lanturile de farmacii si plafar, cat si in magazinele unor retaileri internationali prezenti in Romania, precum Metro Cash&Carry, Auchan, Real sau Kaufland.

Producatorul a operat pana de curand si un magazin propriu in Bucuresti, pe care l-a inchis recent din cauza profitabilitatii scazute. Potrivit reprezentantei Genmar Cosmetics, compania nu mai intentioneaza in viitorul apropiat sa deschida un astfel de magazin.

Genmar Cosmetics are in prezent o gama de 90 de sortimente de produse, cele mai vandute fiind cremele de fata (12 tipuri) si produsele din gama de masaj corporal. Produsele se adreseaza consumatorilor de pe segmentul mediu-exclusivist. Acestea sunt fabricate in Romania, la unitatea de productie pe care compania o detine in Capitala.

Genmar Cosmetics, infiintata in 1994, produce si comercializeaza produse dermato-cosmetice marcile Herbagen, Keritogen, Scabex, Pedex.