- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

A fost aleasă culoarea anului 2024! Semnifică „nevoia noastră de îngrijire, empatie şi compasiune”

08 Dec, 14:28 • Russo George
Institutul Pantone a anunțat, joi, că „PANTONE 13-1023 Peach Fuzz” este culoarea anului 2024, fiind o nuanţă de piersică blândă care pune „accentul pe importanţa sănătăţii şi a bunăstării pentru minte, trup şi suflet”.
A fost aleasă culoarea anului 2024! Semnifică nevoia noastră de îngrijire, empatie şi compasiune

Pentru Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute, „Peach Fuzz” este culoarea potrivită pentru momentul pe care îl trăim, o reflectare a nevoilor şi dorinţelor umane de bază pe care mulţi le pot simţi în mijlocul unor vremuri dificile.

„Pe măsură ce intrăm în 2024, unele dintre lucrurile care au devenit deosebit de evidente pentru noi este conceptul de stil de viaţă care capătă un nou sens”, a declarat Eiseman pentru Time, potrivit News.ro.

„Am trăit în această perioadă de agitaţie în multe aspecte ale vieţii noastre şi, ca urmare a acestui fapt, nevoia noastră de îngrijire, empatie şi compasiune continuă să devină tot mai puternică pe măsură ce ne imaginăm un viitor mai paşnic”, a mai spus aceasta.

Eiseman subliniază că nuanţa delicată cheamă privitorii la experienţa umană, punând accentul pe importanţa sănătăţii şi a bunăstării pentru minte, trup şi suflet. De la culorile calde ale unui răsărit sau apus de soare până la confortul unei pături pufoase, culoarea afirmă momentele de linişte interioară cu nevoia profundă de comunitate şi conexiune.

Citeşte şi: UNTOLD Dubai a dezvăluit scenele. 280.000 de oameni sunt așteptați la festivalul din Emirate

„Ni s-a reamintit că o parte vitală a unei vieţi bune şi a unei vieţi pline este să ai sănătatea, rezistenţa şi puterea de a te bucura de ea”, a punctat Eiseman. „Într-o lume care adesea pune accentul pe productivitate şi pe realizări externe, este important să recunoaştem nevoia de a ne promova sinele interior şi de a găsi momente de răgaz, creativitate şi conexiune umană”.

Vedete îmbrăcate în culoarea anului

Directorul executiv al Pantone a vorbit odată cu lansarea culorii Peach Fuzz și despre apaiția lui Beyoncé la Met Gala, în 2016, într-o nuanță piersică. Deși rochia Givenchy din latex cu mâneci bufante și înfrumusețată a fost criticată de public la momentul respectiv, a fost un moment cheie pentru Leatice Eisman și echipa Pantone.

„Am simțit că look-ul lui Beyoncé a fost ceva care chiar mai are viață și astăzi”, a spus ea. „Dacă o vedem în 2016 și simțim că este o idee valoroasă care va crește, ne inspirăm și noi din această idee. Nu uităm ceea ce am văzut înainte”, a adăugat ea.

Anul acesta, în iunie, Kate Middleton a impresionat și ea îmbrăcată într-o nuanță foarte asemănătoare cu Peach Fuzz, culoarea anului 2024.

Citeşte şi: O profesoară de 35 de ani şi-a lăsat în urmă viaţa liniştită şi s-a mutat în jungla peruană cu iubitul său fermier