- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Pictura \”Car cu boi\” de Grigorescu ar putea fi vanduta la licitatie pentru 200.000 euro

28 Sep, 15:20 • Redactia DailyBusiness
Cel mai cunoscut tablou semnat de Nicolae Grigorescu, "Car cu boi", va fi scos la licitatie joi, 30 septembrie, de Casa Artmark, avand potential sa devina cea mai scumpa lucrare a unui artist roman tranzactionata vreodata pe piata din Romania, a anuntat marti casa de licitatii de arta.
Pictura \Car cu boi\ de Grigorescu ar putea fi vanduta la licitatie pentru 200.000 euro

Opera este estimata la 200.000 de euro, iar licitatia va incepe, cel mai probabil, de la 100.000 euro.

In cadrul licitatiei „Impresionism si Postmodernism romanesc” vor fi oferite 127 de opere, estimate la o valoare totala de aproximativ un milion de euro.

Printre acestea se numara „Trandafiri”, semnata Stefan Luchian, „Baieti scaldandu-se”, semnata Camil Ressu sau cele opt tablouri ale lui Samuel Mutzner care abordeaza Impresionismul.

Licitatia va avea loc la Opera Romana, unde in perioada 25-30 septembrie este oganizata si o expozitie cu operele care vor fi oferite spre vanzare.

Casa de licitatii de arta Artmark este prezenta pe piata din iulie 2008, desfasurand in acelasi timp si activitati de galerie de arta.

Artmark a realizat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri din licitatii de 1,92 milioane euro, fata de 1,76 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.