- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Top 50 cele mai puternice femei de business din SUA

30 Sep, 15:07 • Redactia DailyBusiness
Indra Nooyi (foto) de la PepsiCo, Irene Rosenfeld de la Kraft Foods si Andrea Jung de la Avon sunt cateva din sefele de companii prezente in top 50 cele mai puternice femei din SUA, potrivit unui clasament realizat de revista Fortune, citat de CNNMoney.com.
Top 50 cele mai puternice femei de business din SUA

1. Indra Nooyi, presedinte si CEO PepsiCo

In al 5-lea an de prezenta in topul celor mai puternice femei, Indra Nooyi (54 de ani) a finalizat achizitia de catre PepsiCo a celor mai mari doi imbuteliatori, crescand veniturile la nivelul prognozat de 60 mld. dolari.

In prezent, ea trebuie sa realizeze si reducerile anuale de costuri de 400 mil. dolari promise. Investitorii par increzatori: actiunile PepsiCo au crescut cu 12% din septembrie 2009.

2. Irene Rosenfeld, presedinte si CEO Kraft Foods

Lupta lui Irene Rosenfeld (57 de ani) pentru achizitia producatorului britanic de dulciuri Cadbury l-a iritat pe cel mai mare actionar al Kraft Foods, Warren Buffett.

Totusi, analistii considera ca tranzactia de 19 mld. dolari este una „dulce”: urca veniturile companiei la 48 mld. dolari si ii confera gigantului din industria alimentara o prezenta mai puternica in tari emergente precum India.

3. Patricia Woertz, presedinte si CEO Archer Daniels Midland (ADM)

Patricia Woertz (57 de ani) si-a inceput cariera in domeniul petrolului, dar in prezent coordoneaza activitatea a 240 de fabrici care transforma resursele agricole in produse alimentare si chimice.

ADM a devenit cel mai mare procesator de porumb din lume, iar investitorii au apreciat acest lucru, fapt dovedit de cresterea cu 13% a cotatiei actiunilor companiei in ultimele 12 luni.

Cititi aici mai multe detalii despre top 50 cele mai puternice femei de business din SUA care mai cuprinde nume ca Oprah Winfrey de la Harpo and OWN, Ellen Kullman de la DuPont, Ginni Rometty de la IBM si Ursula Burns de la Xerox.