MEDIA & MARKETING

Agerpres acuza EVZ de incorectitudine jurnalistica

17 august 2013, ora 13:36 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ager.jpg
Reprezentantii Agerpres au reactionat la un editorial scris de Dan Andronic in Evenimentul Zilei, in care mentiona ca agentia nationala de presa este in sluja lui Victor Ponta.

In urma publicarii editorialului cu titlul 'Agerpres - Agentia nationala de presa finantata din bani publici, in slujba lui Victor Ponta', realizat de Dan Andronic, reprezentantii agentiei considera utile si necesare urmatoarele precizari ce au rezultat din analiza interna asupra numarului de stiri din domeniul politic publicate de Agerpres in lunile iunie si iulie:

Numarul total al stirilor referitoare la Administratia Prezidentiala, inclusiv presedintele Romaniei - 392

Numarul total al stirilor referitoare la Guvern (premier + toate ministerele/ministrii) - 583

Numarul total al stirilor referitoare la partide parlamentare:
PSD - 96
PNL - 94
PC - 37
USL - 20
PPDD - 23
UDMR - 13
PDL - 192
FC - 9
UNPR - 2

"Consideram ca o analiza corecta si echidistanta a prestatiei Agerpres ar fi trebuit sa faca referire la o perioada relevanta de timp (lunile iunie + iulie reflecta atat perioada 'de lucru' cat si perioada de concedii in aparatul public), nu doar '11 stiri'. O asemenea analiza serioasa, daca ar fi fost facuta, ar fi aruncat o lumina mai clara si corecta asupra activitatii agentiei", au mentionat reprezentantii Agerpres.

De asemenea, acestia au mentionat ca EVZ a preluat o stire de la Agerpresfara o minimala mentionare a sursei, asa cum ar fi fost corect din punct de vedere al deontologiei jurnalistice.

"Subliniem faptul ca EVZ a primit deja o notificare scrisa pe adresa redactiei cu privire la stirea de mai sus, notificare trimisa de Agerpres in concordanta cu prevederile contractuale semnate intre ANP Agerpres si Evenimentul Zilei", au adaugat reprezentantii agentiei de presa.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 08 Decembrie 2021, 05:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter