- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

BBC va ingheta salariile pentru 400 de angajati din top-management

28 Jan, 13:33 • Redactia DailyBusiness
British Broadcasting Corporation (BBC) va ingheta timp de 18 luni salariile a 400 din angajatii seniori ai companiei, de la director general la directorii diviziilor de productie, si va suspenda schema de bonusuri pentru a acoperi un deficit de 450 mil. lire sterline (480 mil. euro) pana in 2013, informeaza presa internationala.
BBC va ingheta salariile pentru 400 de angajati din top-management

In urma deciziei, schema de bonusuri va fi suspendata de la inceputul lui 2009 pana in iulie 2010, iar pentru 2009 va fi operata „doar o crestere modesta” a salariilor celorlalti 18.000 de angajati. Oficialii companiei estimeaza ca miscarea va aduce economii in valoare de 30 de milioane de lire sterline (21,35 mil. euro) pe an.

„Impreuna cu ceilalti directori, am discutat despre acest plan in detaliu. Am concluzionat ca nu este potrivit ca directorii organizatiei sa primeasca in continuare cresteri salariale sau bonusuri. Restul angajatilor vor beneficia insa de o crestere modesta a salariilor in urmatoarea perioada”, a spus Mark Thompson, director general al BBC, intr-o scrisoare adresata angajatilor.

Oficialii companiei au declarat ca scaderea pretului proprietatilor, cresterea facturilor de utilitati, dar si alti factori au afectat compania, desi aceasta are un venit garantat de 3,4 miliarde de lire sterline (3,63 mld. euro) din taxa TV, care va creste cu 2% anul viitor.

In 2007, BBC a anuntat ca va renunta la un total de 2.500 de angajati din toate departamentele companiei, ceea ce reprezenta circa 12% din totalul angajatilor.