- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Bloomberg ar putea cumpara BusinessWeek

11 Sep, 12:48 • Redactia DailyBusiness
Bloomberg LP ia in calcul prezentarea unei oferte pentru revista BusinessWeek, pe masura ce termenul limita pentru depunerea de oferte se apropie, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal.
Bloomberg ar putea cumpara BusinessWeek

Interesul pentru BusinessWeek arata ca furnizorul de informatii financiare vrea sa se extinda dincolo de business-ul de baza.

McGraw-Hill, proprietarul BusinessWeek, a anuntat in iulie ca revista este de vanzare. De atunci, McGraw-Hill si banca sa de investitii Evercore Partners au avut discutii cu mai multi cumparatori interesati de revista.

Bruce Wasserstein, CEO al bancii de investitii Lazard Ltd. si fondurile de investitii OpenGate Capital si Platinum Equity LLC si-au exprimat la randul lor interesul pentru revista.

Termenul limita pentru depunerea de oferte expira saptamana viitoare.

In prima jumatate a anului, numarul paginilor cu publictate din Fortune, Forbes si BusinessWeek a scazut cu peste 30% fata de aceeasi perioada din 2008, depasind astfel declinul global al industriei de 28%, potrivit Biroului de Informatii al Editorilor. Numarul paginilor publicitare din BusinessWeek s-a comprimat cu aproape 37%.