- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Criza si la Hollywood: Warner Bros va renunta la 800 de angajati

21 Jan, 11:21 • Redactia DailyBusiness
Studio-ul Warner Brothers Entertainment va renunta la 10% din angajati, din cauza recesiunii care incepe sa se simta si la Hollywood, informeaza presa internationala.
Criza si la Hollywood: Warner Bros va renunta la 800 de angajati

In mod traditional, industria americana de entertainment nu este afectata de presiunile recesiunii, insa reducerea costurilor consumatorilor cu produse precum DVD-urile – cea mai importanta linie de catiguri pentru industrie – a facut ca studiourile americane sa treaca, la randul lor, la scaderi de costuri.

Warner Bros are in plan reducerea a 800 de joburi, cei mai afectati angajati fiind cei din departamentele de tehnologia informatiei si serviciile de asistenta.

„Reducerile reflecta schimbari necesare stabilitatii si cresterii pe viitor”, a explicat Barry Meyer, presedintele studioului, intr-o scrisoare adresata angajatilor.

Warner Bros a redus si numarul de filme realizate, de la 40 in 2007, la 25 in 2008. De asemenea, studioul are in plan mutarea unui numar mai mare de posturi in India sau Polonia.

Una dintre cele mai recente realizari ale studioului este The Dark Knight, filmul cu cele mai mari incasari in 2008, de aproape 1 miliard de dolari (circa 700 mil. euro), la nivel global.