- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Gigantul Time Warner va deveni actionar indirect la Pro TV

23 Mar, 15:02 • Redactia DailyBusiness
Cea mai mare companie de media din lume, Time Warner, a anuntat achizitionarea unei participatii de 31% din trustul de presa Central European Media Enterprises (CME), proprietarul Pro TV SA din Romania. Valoarea tranzactiei se ridica la 241,5 milioane dolari.
Gigantul Time Warner va deveni actionar indirect la Pro TV

Potrivit oficialilor CME, tranzactia se va finaliza pana la finele celui de-al doilea trimestru al anului. Time Warner este consiliata financiar in aceasta tranzactie de Citigroup.

Dupa anunt, actiunile CME au crescut in SUA cu 20%, iar cele ale Time Warner au avansat cu 2,4%, conform Market Watch.

CME, unul dintre cele mai importante grupuri media din Europa Centrala si de Est, condus din functia de presedinte si COO de omul de afaceri Adrian Sarbu, detine peste 95% din Pro TV SA, companie care include posturile de televiziune romanesti Pro TV, Pro Cinema, Pro TV International, Acasa, Sport.ro si MTV Romania.

Time Warner Inc. are activitati in entertaiment, televiziune si publishing. Grupul controleaza divizii precum AOL, HBO, Time Inc., Warner Bros si avea la finele lui 2007 circa 86.000 de angajati in intreaga lume.

Aceasta tranzactie evalueaza televiziunile CME din Romania la 171 milioane euro, potrivit analistului media Iulian Comanescu.