- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Investitiile brute in publicitatea TV au scazut cu 4,2% in primele sase luni

21 Jul, 16:29 • Redactia DailyBusiness
Investitiile brute - rate-card - in publicitatea TV de pe piata locala au scazut cu 4,2% in primul semestru comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, luna iunie fiind singura in care s-a inregistrat o crestere fata de acelasi interval din 2008, de la 559 mil. euro la 566 mil. de euro, potrivit unui studiu realizat de Media Consulta.
Investitiile brute in publicitatea TV au scazut cu 4,2% in primele sase luni

Cel mai mic nivel al investitiilor a fost inregistrat in luna ianuarie, cand valoarea acestora a fost de 295 de milioane de euro, iar cea mai mare in luna mai, de 586 de milioane de euro, potrivit aceluiasi studiu.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul de insertii publicitare a scazut in prima jumatate a anului cu 4,8%, martie fiind singura luna in care s-a inregistrat crestere fata de acelasi interval din 2008.

Kanal D a difuzat cele mai multe minute de publicitate in intervalul martie-iunie

Numarul minutelor de publicitate difuzate de televiziuni a scazut cu 7,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Kanal D a inregistrat in perioada mentionata cel mai mare loading (incarcare a spatiului admis de 12 minute cu spoturi – n.r.), depasind limita admisa in prime-time, in aprilie si mai. Pro TV si Antena 1 ocupa locul 2 si 3 din acest punct de vedere, cu 11 respectiv 10-10,5 minute pe segmentul orar 19:00-24:00.

Pe segmentul televiziunilor de stiri, N24 a difuzat cele mai multe minute de publicitate in primele doua luni ale anului (7-8 minute), pentru ca in intervalul martie-iunie Realitatea TV sa ocupe primul loc, cu 8 pana la 11 minute, secondata de Antena 3, cu 5 pana la 9,5 minute de publicitate pe ora.

Studiul Media Consulta a folosit informatii furnizate de GfK Romania si contine date cu privire la TVR 1, Antena 1, Pro TV, Prima TV, Kanal D, Realitatea TV, Antena 3 si N24.

Despre acest subiect a scris si Iulian Comanescu.