- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Murdoch: Voi fi primul care va introduce pe scara larga plata pentru acces la stiri online

06 Aug, 15:56 • Redactia DailyBusiness
Dupa ce pe trimestrul anterior imperiul media al miliardarului Rupert Murdoch a fost zguduit de pierderi de 203 mil. $ (140 mil. euro), mogulul a decis sa inceapa sa taxeze accesul la site-uri precum The Times, Sun sau News of the World pana in vara viitoare, a scris presa internationala.
Murdoch: Voi fi primul care va introduce pe scara larga plata pentru acces la stiri online

Afectat de colapsul veniturilor rezultate din publicitate, pe masura ce recesiunea a destabilizat modelul de business traditional, Murdoch a declarat ca era accesului liber la stiri online s-a terminat.

„Jurnalismul de calitate nu este ieftin”, a spus Murdoch. „Intentionam sa introducem taxe pentru toate site-urile noastre de stiri”, a continuat seful News Corp.

Pierderile News Corp pe intreg anul fiscal incheiat la 30 iunie au fost de 3,4 mld. $ (2,36 mld. euro). Ziarele detinute de Murdoch acopera intreg globul, din Australia pana pe Wall Street si Londra.

In prezent, doar Wall Street Journal taxeaza accesul la o parte din continutul online.

Murdoch a spus ca este de acord sa ia asupra sa riscul de a fi primul care va taxa la scara larga accesul la informatie. „Cred ca daca vom avea succes, miscarea noastra va fi urmata rapid si de alti jucatori din media”, a spus acesta. Murdoch a oferit ca termen pentru implementarea sistemului de taxare anul fiscal curent.

Acesta considera ca va stopa migrarea cititorilor catre ziare cu continut gratuit „prin oferirea de continut mai bun si diferentiat de al altor concurenti”.