MEDIA & MARKETING

Seful Antena TV Group cere in instanta ridicarea interdictiei de a parasi tara

10 iulie 2013, ora 11:19 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
alexandrescu.jpg
Judecatoria Sectorului 1 dezbate miercuri cererea directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, de ridicare a interdictiei de a parasi tara.

Interdictia i-a fost impusa lui Alexandrescu pe 6 iunie, atunci cand Tribunalul Bucuresti a decis eliberarea sa din arest.

Potrivit DNA, in perioada 16 aprilie - 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a amenintat pe Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS, ca va incepe o campanie media compromitatoare impotriva sa, daca nu semneaza in numele companiei RCS/RDS un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Group.

"In intervalul 16 aprilie 2013 - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrans, in mod repetat, partea vatamata Ioan Bendei, administrator al unei societati comerciale, amenintand-o cu darea in vileag a unor fapte compromitatoare pentru aceasta de natura a-i afecta viata personala si cariera profesionala. in aceasta modalitate, cel in cauza a urmarit sa-l determine pe Ioan Bendei sa semneze in numele companiei RCS/RDS un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Group SA in conditii prestabilite, respectiv pe o perioada de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica incasarea unui pret de 0,6 euro/lunar/abonat", sustine DNA.Procurorii declara ca, la jumatatea lunii aprilie 2013, administratorul de la RCS a fost contactat telefonic de Sorin Alexandrescu, care i-a solicitat o intrevedere urgenta, imprejurare in care, in ziua de 16 aprilie 2013, intre cei doi a avut loc o intalnire la un hotel.

Cu acest prilej, Sorin Alexandrescu i-a adus la cunostinta administratorului Ioan Bendei ca are in posesie un contract incheiat in anul 2009 intre RCS/RDS si Bodu SRL, contract semnat de Ioan Bendei in numele companiei RCS/RDS, valoarea totala a acestuia fiind de 3,5 milioane euro.

Anchetatorii sustin ca, in acceptiunea lui Sorin Alexandrescu, contractul respectiv reprezenta, in realitate, o modalitate de a acoperi primirea cu titlu de mita a sumei de 3,5 milioane euro de Dumitru Dragomir, in schimbul careia acesta din urma a intreprins demersuri in a sustine compania RCS/RDS in castigarea licitatiei organizate de Liga Profesionista de Fotbal, privind transmiterea TV a meciurilor de fotbal disputate in Liga I.

"Expunandu-i aceasta situatie, inculpatul i-a comunicat partii vatamate ca, pentru a nu initia o campanie mediatica negativa la adresa sa, campanie care i-ar afecta viata personala si cariera profesionala, ar trebui sa accepte semnarea unui contract in numele societatii pe care o reprezinta cu Antena TV Group SA, avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand trustului mentionat anterior pe o perioada de 5 ani, la pretul de 0,6 euro/abonat/lunar. Totodata, incheierea unui asemenea contract ar determina stingerea tuturor litigiilor existente intre SC RCS/RDS si Antena TV Group SA", mai declara DNA, potrivit Agerpres.

Citeste si
CNA paseaza conflictul dintre Antene si RCS&RDS catre Protectia Consumatorilor
Intact nu cedeaza "santajului" RCS, care a cerut acordul de a difuza gratuit Antena 1 si 3
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 23 Ianuarie 2022, 04:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter