- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Topul celor mai influenti 100 de oameni din media, realizat de The Guardian

13 Jul, 12:38 • Redactia DailyBusiness
Sergey Brin si Larry Page, co-fondatorii Google, raman pe primul loc in top 100 global al celor mai influenti oameni din media realizat de publicatia britanica The Guardian, urmati de directorul BBC, Mark Thompson, si de presedintele News Corporation in Europa si Asia, James Murdoch.
Topul celor mai influenti 100 de oameni din media, realizat de The Guardian

Co-fondatorii Google si-au mentinut pozitia ocupata anul trecut in contextul in care motorul de cautare ramane cel mai puternic brand media din lume. In timp ce multe dintre celelalte segmente media se lupta pentru a face fata recesiunii, Google a inregistrat un profit global de 1,42 miliarde de dolari (1 mld. euro) in primul trimestrul al anului 2009, iar in 2008 a avut un profit net de 4,2 miliarde de dolari (3 mld.euro).

Page si Brin au intrat pentru prima oara in acest top in 2004, direct pe locul 20.

Locul 2 este ocupat anul acesta de directorul general al BBC, Mark Thompson, care anul trecut se afla pe locul 4. In ciuda crizei economice, pentru sfarsitul lui 2009 se asteapta ca BBC sa aiba venituri de 3,6 miliarde de lire sterline (4,1 mld. euro) din drepturile de televiziune si de 2,5-3 miliarde de lire (2,8-3,4 mld. euro) din publicitate.

Pe locul 3 se afla James Murdoch, presedintele News Corp in Europa si Asia, care ocupa aceasta functie din septembrie 2008.

Urmatoarea pozitie este detinuta de doi reprezentanti ai Apple: Steve Jobs, co-fondatorul companiei, si Jonathan Ive, vicepresedintele societatii. Acestia sunt urmati de Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft, si de Rupert Murdoch, presedinte si director executiv News Corporation.

Pe locul 7 se afla producatorul si prezentatorul TV Simon Cowell, care in 2009 a inregistrat un mare succes cu emisiunea Britain’s Got Talent. Pe 8 este Rebekah Brooks, presedintele News International, pe 9 se afla Evan Williams, co-fondator si presedinte executiv Twitter, iar pozitia a 10-a este detinuta de Will Lewis, redactor- sef al Daily si Sunday Telegraph.

In topul 10 al noilor intrari, podiumul este ocupat de persoane care activeaza pe segmentul digital media. Este vorba este Jonathan Ive, co-fondator si vice-presedinte Apple, de Evan Williams, co-fondatorul si presedintele executiv Twitter, si Mark Zuckerberg, fondator si presedinte executiv Facebook

Topul integral pe guardian.co.uk