NEW MEDIA

Google cere limitarea accesului guvernului SUA la email-urile utilizatorilor

28 ianuarie 2013, ora 17:13 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
google.jpg
Google primeste circa 1.400 de solicitari pe luna din partea autoritatilor americane pentru acces la email-urile si documentele utilizatorilor si orchestreaza o campanie de limitare a accesului guvernului la comunicatiile digitale.

Compania a contactat grupuri de lobby si companii pentru sprijin in vederea modificarii legii referitoare la confidentialitatea comunicatiilor electronice, care dateaza din 1986, a declarat Chris Gaither, purtator de cuvant al companiei, noteaza Mediafax.

Oficialii Google au aratat ca este nevoie de modificare legii, pentru ca autoritatile sa nu poata obtine anumite email-uri si continut in lipsa unui mandat de perchezitie, si pentru a da documentelor stocate prin intermediul tehnologiei cloud aceeasi protectie legala ca si documentelor scrise.

Cheltuielile pentru servicii cloud ar putea creste la nivel global de la 40 de miliarde de dolari in 2012 la 100 de miliarde de dolari pana in 2016.

Anul trecut, Google a contribuit la o campanie de protest pe Internet care a dus la renuntarea la o lege anti-piraterie, in Congres.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 10:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter