- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Google modifica modalitatea de afisare a rezultatelor cautarilor. Vezi care sunt motivele

02 Dec, 12:12 • Redactia DailyBusiness
Google a anuntat miercuri ca schimba modalitatea de afisare a rezultatelor cautarilor astfel incat comerciantii "fara scrupule" sa nu mai aiba posibilitatea de a influenta indexarea serviciilor sau produselor diverselor companii, scrie presa internationala.
Google modifica modalitatea de afisare a rezultatelor cautarilor. Vezi care sunt motivele

Schimbarea intervine dupa ce New York Times a publicat un articol despre Vitaly Borker, proprietarul unui magazin online de ochelari de soare din Brooklyn.

Acesta sustine ca, in mod intentionat, a lansat atacuri la adresa unora dintre clienti pe DecorMyEyes.com, pentru ca plangerile astfel generate au determinat rezultate bune la cautarile pe Google.

In esenta, el a sustine ca motorul de cautare nu poate face diferenta intre mesaje pozitive si criticile lansate online. Astfel, cu cat erau postate mai multe plangeri, cu atat site-ul lui Borker era mai usor de gasit pentru ca Google il indexa in primele rezultate, ceea ce ii aducea mai multe venituri.

Astfel, Google a anuntat ca si-a modificat algoritmul, fara a da alte detalii, pentru a putea detecta initiative similare cu cea a lui Vitaly Borker.