- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Money.ro, fara echipa editoriala de la 1 februarie. Cum supravietuieste site-ul

10 Feb, 00:03 • marian.rujoiu
Money.ro a ramas recent fara echipa editoriala, site-ul fiind in prezent gestionat de o companie de webdesign si servicii tehnice. Practic, publicatia traieste din preluari, realizate de un IT-ist.
Money.ro, fara echipa editoriala de la 1 februarie. Cum supravietuieste site-ul

Cu toate acestea, portalul nu a inregistrat scaderi de trafic, pentru ca unele din stirile sale sunt preluate de Realitatea.net.

Portalul urmeaza sa fie transformat in site-ul televiziunii The Money Channel, prezentant pe online stirile de la TV.

In plus, cea mai mare parte a echipei editoriale a plecat, de la 1 februarie, la rtv.net, site-ul televiziunii Romania TV, unde gestioneaza categoria de stiri economice.

Cu toate acestea, componenta echipei inca mai apare pe siteul money.ro. Echipa era condusa de Iulian Enache (redactor-sef), Ionut Tudorica si Mihai Nicut (redactor-sef adjunct). Enache nu a putut fi contactat pentru a da mai multe detalii referioare la plecarea echipei.

Contract cu Schimimpex, de la 1 februarie

Mihai Schintee, actualul administrator tehnic al money.ro, si singura persoana de contact, a declarat ca a preluat contractul de la 1 februarie 2012, dupa ce veche echipa editoriala a plecat la rtv.net.

„Eu ma ocup de partea tehnica, nu editoriala”, a precizat Schintee, adaugand ca in perioada urmatoare, Money.ro va deveni site-ul televiziunii The Money Channel.

Intrebat cum a ajuns in aceasta postura, Schintee a explicat ca firma pe care o reprezinta, Schimimpex, a semnat cu Sorin Freciu, respectiv compania The Money Channel Consulting, un contract de administrare a site-ului. 

Freciu: Money.ro va ramane un integrator

Contactat de DailyBusiness.ro, Sorin Freciu a spus ca site-ul va ramane ca si pana acum, „un integrator”, adaugand ca va discuta mai multe despre schimbarile money.ro in cursul saptamanii viitoare. El a refuzat sa dea alte detalii.

Schimimpex este o compania de webdesign si servicii tehnice, dupa cum ne-a spus Mihai Schintee, adaugand ca „nu producem content, doar preluam de pe alte site-uri”.

Si asta pentru ca money.ro nu mai are editori sau redactori care sa realizeze stiri.

“Vrem sa formam o echipa de redactori, dar pentru moment sunt suficienti trei oameni care sa actualizeze site-ul si sa adapteze stirile postului TV The Money Channel pentru online, respectiv money.ro”, a afirmat  Mihai Schintee, care a spus ca nu se pricepe la partea editoriala pentru ca este absolvent de Politehnica.

In schimb, administratorul a mai spus ca recent, „au fost aduse doua absolvente de ‘Jurnalism’ ” care sa se ocupe de acest lucru.

In ceea ce priveste o posibila scadere a traficului, din cauza ca nu mai publica content propriu, in prezent site-ul devenind un integrator de informatii, Schintee a precizat ca publicatia colaboreaza cu realitatea.net care le preia zilnic cate 4 stiri, pe prima pagina, intr-o sectiune dedicata Money.ro.

Update – vineri 10:45

Sorin Freciu a venit cu precizarea ca echipa editoriala a plecat de la 15 ianuarie si nu de la 1 februarie, dupa cum a afirmat Schintee.

De asemenea, Freciu a mai spus ca money.ro nu va deveni site-ul televiziunii, ci va ramane un integrator de site-uri, producand totodata si content propriu.