REAL ESTATE

Cel mai nou ansamblu de clădiri "verzi" al Portland Trust, proiectat să consume cu 40% mai puțină energie

03 noiembrie 2015, ora 13:37 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Oregon Park.jpg
Unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România în domeniul clădirilor de birouri „verzi”, Portland Trust, construiește un nou ansamblu de birouri: Oregon Park.

Ca și proiectul precedent, Floreasca Park, noul proiect va implementa măsuri de sustenabilitate și eficiență energetică.

Denumit după unul dintre cele mai „verzi” state americane, în care se află și orașul Portland, proiectul Oregon Park este situat în cea mai dinamică zonă de birouri din București, Floreasca – Barbu Văcărescu, și va cuprinde trei clădiri ce ocupă o suprafață de 69.342 de mp.

Construcția primelor două clădiri a început în toamna anului 2014, pe o suprafață totală închiriabilă de 44.723 de mp.Clădirea A va dispune de o suprafață închiriabilă de 20.104 mp și este deja ocupată în totalitate de Oracle, în timp ce Clădirea B va avea 24.619 mp.

Clădirile sunt concepute după recomandările BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology).

"Ca și la Floreasca Park, consumul de energie pentru răcirea și încălzirea clădirilor va fi cu 40% mai mic decât al oricărei construcții similare de clasă A”, declară Florin Furdui, Country Manager Portland Trust.

„Printre altele, clădirile noastre vor avea un sistem geotermal de pompe de căldură, lifturi cu sistem inteligent de control al destinației (DCS), iluminare cu lămpi LED de ultima generație, atât în birouri cât și în restul zonelor - parcări, spații comune, fațade vitrate de cea mai bună calitate, ce asigură un raport optim de transfer de lumină și termic. Combinate, toate aceste elemente vor scădea semnificativ cheltuielile cu utilitățile ale viitorilor chiriași, dar și pe spațiile comune, generând un cost total de locuire eficient", adaugă Florin Furdui.

Sistemul geotermal valorifică temperatura pământului prin puțuri la mare adâncime care găzduiesc instalația ce asigură transferul dintre sol și interiorul clădirii, diminuându-se astfel costurile de răcire și încălzire și emisiile de carbon.

Această tehnologie a fost implementată pentru prima dată la un complex de birouri din România la Floreasca Park.

Regimul de înălțime al clădirilor va fi de două subsoluri, parter și 6 etaje. Pentru că nu există alte clădiri în imediata apropiere, toate spațiile vor avea lumină naturală.

Primele două clădiri vor avea asigurate circa 600 de locuri de parcare pe cele două niveluri subterane și aproximativ 100 supraterane. Ambele vor fi dotate cu stații de încărcare a vehiculelor electrice și rack-uri de biciclete acoperite și securizate cu card, oferind astfel servicii complete pentru mijloacele de transport alternative.

Finalizarea lucrărilor la clădirile A și B este programată pentru luna iulie 2016.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 22 Ianuarie 2020, 14:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter