REAL ESTATE, TURISM

Cetatenii olandezi, interesati sa cumpere case de vacanta in Transilvania

17 martie 2017, ora 18:29 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Valley21 Utrecht.jpg
Valley 21, proiect de case de vacanță dezvoltat la Vama Buzăului (Brașov), a reprezentat România la Second Home Fair, eveniment specializat pe segmentul caselor de vacanță, ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în Utrecht, Olanda.

“Pe fondul unor dobânzi bancare foarte mici și al creșterii consumului, achizițiile de case de vacanță cunosc un trend ascendent în Olanda. Cele mai populare destinații pentru cumpărarea de case de vacanță de către olandezi sunt Spania, Franța și Olanda. Anul trecut, ediția de primăvară a târgului de la Utrecht a fost vizitată de 8.000 persoane, din care 2.000 persoane au participat la sondajul realizat de organizatorii târgului. Din cei intervievați, 60% au declarat că achiziționează o casă atât pentru folosința personală dar și pentru a o închiria, iar 57% au declarat că vor face o achiziție în decurs de un an de zile. Bugetul mediu pe care olandezii îl au pentru o casă de vacanță este 260.000 euro”, a spus Gerard Doedee, reprezentantul grupului de investitori în proiectul Valley21.

În contextul în care județul Brașov ocupa la începutul acestui an locul doi în România, ca număr de sosiri turiști, conform ultimelor informații publicate de Institutul Național de Statistică, investiția într-o locuință de vacanță în această zonă devine din ce în ce mai profitabilă. O vilă de vacanță de lux poate fi închiriată cu 150-250 euro pe noapte, în funcție de capacitatea și facilitățile pe care le are.

“Achiziția unei a doua locuințe – sau a unei case de vacanță - este un lucru obișnuit în Olanda, destinațiile preferate până acum de olandezi fiind cele tradiționale. Însă interesul pentru Europa de Est și pentru destinații noi, ne-explorate, unde nu se practică turism de masă, este în creștere. De asemenea, creșterea economică a României din 2016 și prognozele favorabile pentru 2017 au stârnit un val de entuziasm față de investițiile în zonă. Prețurile proprietăților din România sunt sub nivelul celor din țările care beneficiază de o climă similară și de condiții socio-economice similare”, a spus Ben Jager, Consul Onorific al României în Olanda.Ben Jager a onorat cu prezența sa seminarul dedicat României din cadrul târgului și a mai precizat că una din destinațiile sale preferate de vacanță este Transilvania. Investițiile olandeze în România au atins nivelul de 8,5 miliarde de euro.

Alături de Germania și Austria, Olanda s-a menținut, în ultimii șase ani, în topul investitorilor străini în România, cu o pondere cumulată de 50 la sută din total.

Potrivit unui barometru publicat în toamna anului trecut, Olanda ocupă primul loc într-un top al investițiilor străine în România, cu 16,1 miliarde de euro alocați din 1990 și până acum, ceea ce reprezintă 15 la sută din total.

Investiție de 15 milioane de euro, proiectul Valley21 este dezvoltat în localitatea Vama Buzăului, din județul Brașov, de un grup de investitori olandezi și români, în parteneriat public-privat cu autoritățile locale.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din REAL ESTATE
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Vineri, 20 Aprilie 2018, 05:59
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter