- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

George Padure: Imi plac proiectele rezidentiale medii

08 May, 16:12 • cristina.mihai
Omul de afaceri George Padure, implicat in dezvoltarea de proiecte imobiliare in valoare de 300 mil. euro, si care a anuntat investitii viitoare in rezidential de 450 mil. euro, spune ca prefera sa dezvolte proiecte rezidentiale de dimensiuni medii. Motivul: acestea se vand mai repede decat cele mari si aduc un profit mai bun decat proiectele de dimensiuni mici.
George Padure: Imi plac proiectele rezidentiale medii

In opinia lui Padure, proiectele de dimensiune medie au circa 600-700 de locuinte.

„Imi place sa dezvolt proiecte medii, insa terenurile gasite pentru primele doua proiecte pe care le-am demarat nu mi-au permis acest lucru”, a declarat, pentru DailyBusiness, George Padure.

Primul proiect al omului de afaceri cuprinde 276 de locuinte, urmand sa fie finalizat in toamna acestui an, iar cel de-al doilea, ale carui lucrari de constructie au demarat recent, va avea 1.500 de apartamente.

Al doilea proiect demarat de omul de afaceri si partenerii sai belgieni, cel din cartierul Colentina, este dezvoltat pe un teren de 33.000 metri patrati, fiind format din 13 blocuri care au inaltimea intre sase si 17 etaje si va avea un total de 1.500 de apartamente.

George Padure a explicat ca in zona Colentina, unde va fi dezvoltat al doilea proiect demarat de compania administrata de el, Sigma Proiect Development (controlata impreuna cu un grup de oameni de afaceri belgieni – n.r.), ar fi fost mai bine daca ar fi gasit un teren pe care sa construiasca 700 de apartamente. Aceasta marime ar fi fost mai potrivita pentru zona respectiva, pentru ca ar fi permis o vanzare mai rapida.

„Pentru proiectele viitoare am achizitionat deja terenurile, in sectorul 3 din Capitala, in Brasov si in Constanta. Acestea vor fi proiecte medii cu circa 700 de locuinte”, a precizat Padure.

Viitorul proiect din Capitala va demara in septembrie-octombrie anul acesta, insa omul de afaceri nu a dorit sa faca publice alte detalii.

Padure a devenit cunoscut in mediul de afaceri prin intermediul firmei Gepa Center, pe care a fondat-o in 1990, si a fost din 1996, timp de un mandat, primar al sectorului 1 din Bucuresti.