- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Investitie de 7 mil. euro in \”cea mai colorata\” cladire de birouri din Capitala

03 Jun, 15:01 • Redactia DailyBusiness
Compania romaneasca Expert SP a investit 7 mil. euro pentru a dezvolta cea mai colorata cladire de birouri din Bucuresti, au declarat reprezentantii Regatta, agentul exclusiv al proiectului.
Investitie de 7 mil. euro in \cea mai colorata\ cladire de birouri din Capitala

Imobilul, situat in zona de nord a Capitalei, este inspirat din arhitectura lui Friedensreich Hundertwasser (1928-2000), artist austriac non-conformist, al carui ideal era umanizarea mediului. Prin stilul sau arhitectural, artistul si-a uimit compatriotii, transformand numeroase cladiri deteriorate si zone turistice din Austria in amenajari pline de fantezie.

„Conceptul este preluat pentru prima data in Bucuresti si Romania, in scopul de a revitaliza griul trist al orasului, de catre compania Expert SP, proprietar si dezvoltator”, a declarat Anca Barbarosie, real estate broker in cadrul departamentului de Birouri al Regatta.

Lucrarile de constructie ale proiectului, denumit Sanda Office, au inceput in toamna 2005 si din cauza complexitatii ridicate, sunt programate spre a fi finalizate in iunie – iulie 2008.

Structurata pe 6 etaje (la ultimul etaj fiind amenajate spatiile de relaxare pentru angajatii companiilor care vor inchiria cladirea) cladirea are o suprafata totala de 8.000 mp si o suprafata utila de 1.000 mp pe etaj, avand 70 de locuri de parcare.

„Cladirea se adreseaza companiilor mari, oferind minimum 1.000 mp pe nivel, singurele ramase disponibile fiind etajele 3 si 4”, a precizat Barbarosie.

Parterul pune la dispozitia clientilor cafeterie, ceainarie si cofetarie cu o gradina de vara de 100 mp si un showroom cu echipamente de calcul DELL si Hewlett Packard. La etajul 5 este amplasat un restaurant. 3 terase-gradina de peste 500 mp vor fi amenajate la etajele 5 si 6. Pe terasa de la ultimul nivel este amenajat un teren de sport multifunctional.