- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Preturile proprietatilor din China au continuat sa creasca in septembrie

15 Oct, 12:57 • Redactia DailyBusiness
Preturile proprietatilor din China, dar si numarul tranzactiilor au crescut in luna septembrie comparativ cu luna precedenta, evidentiind necesitatea interventiei guvernamentale pentru a descuraja specula si a preveni aparitia unei bule imobiliare.
Preturile proprietatilor din China au continuat sa creasca in septembrie

Astfel, preturile din 70 de orase au urcat cu 0,5% in septembrie, in timp ce valoarea totala a proprietatilor vandute a crescut cu 56%, conform datelor Biroului National de Statistica, citate de Bloomberg.

Compania Nomura Holdings estimeaza ca preturile medii se vor reduce cu circa 10% la finalul anului viitor in orase precum Shanghai.

Pretul proprietatilor a crescut in septembrie cu 0,2% in Beijing, 1% in Shenzhen si 1,9% in Lanzhou, orase din nord-vestul Chinei.

Potrivit lui Lian Ping, economistul sef al Bank of Communications, tarifele se vor stabiliza in lunile urmatoare si pot scadea daca va fi introdusa taxa pe proprietate. El a adaugat ca este putin probabil ca preturile sa scada in mod semnificativ.

In primele noua luni din acest an, volumul vanzarilor de proprietati a crescut cu 8,2%,pana la 632 milioane de metri patrati.Valoarea vanzarilor s-a majorat cu 15,9%, la 480 miliarde de dolari.