REAL ESTATE

Primul esec imobiliar: Un proiect de 5 mil. euro de langa Bucuresti nu va mai fi construit

16 mai 2008, ora 15:10, autor(i): Cristina Mihai   | 5 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Muzicianul Damian Draghici nu se va retrage din imobiliare (foto courtesy Banii Nostri)
Muzicianul Damian Draghici nu se va retrage din imobiliare (foto courtesy Banii Nostri)
Compania Concert Masters, detinuta de celebrul naist roman Damian Draghici, a devenit primul dezvoltator imobiliar care renunta la construirea unui proiect rezidential, pe motiv ca nu au existat suficienti cumparatori.
Proiectul, care trebuia sa fie amplasat in comuna Berceni din sudul Bucurestiului, urma sa cuprinda 29 de vile in stil mediteranean (inconjurate de multa verdeata - n.r.), o investitie totala de 5,7 mil. euro. Acesta este primul proiect al companiei pe piata imobiliara.


Nu vom iesi de pe piata imobiliara. Avem in plan sa dezvoltam proiecte mai mari, insa in zone care sa fie mai cautate de clientiGina Mireuta, director de vanzari

Concert Masters intentiona sa vanda unui alt dezvoltator intreg proiectul, sau sa vanda toate vilele inainte de inceperea constructiei, insa doar 19 persoane si-au manifestat interesul fata de locuinte. Oficialii companiei au hotarat sa nu-l mai construiasca, a spus pentru DailyBusiness Gina Mireuta, directorul de vanzari al proiectului care va ramane doar pe hartie.Cele 19 persoane interesate de proiect "nu au platit avans, ci doar au inmanat o cerere prin care isi manifestau interesul, asa ca nu a trebuit decat sa-i anuntam de decizia noastra", a spus Mireuta.

"Acesta este primul proiect despre care aud ca nu se va construi", a comentat pentru DailyBusiness Beatrice Dumitrascu, analist CBRE-Eurisko, in timp ce Catalin Niculita, analist rezidential al companiei imobiliare Colliers, spune ca a mai auzit zvonuri de proiecte care nu se mai construiesc, "insa nimic concret".

Mireuta a precizat ca s-a renuntat la proiect dupa circa 4 luni de promovare, pentru ca acesta nu s-a bucurat de succesul pe care contau dezvoltatorii, deoarece clientii s-au aratat sceptici fata de zona unde urma sa se ridice constructia.

Compania intentioneaza sa vanda terenul de 2 hectare, amplasat pe malul unui lac din comuna Berceni, la un pret de 100 de euro pe metrul patrat. Mireuta nu a precizat la ce pret a fost achizitionat terenul, insa a spus ca au fost folosite fonduri proprii.

Analistii imobiliari Colliers si CBRE-Eurisko au precizat pentru DailyBusiness ca in general clientii nu doresc sa achizitioneze locuinte in afara Capitalei, momentan. In plus, zona de sud fiind inca slab dezvoltata, nu genereaza un interes substantial pentru clienti comparativ cu alte zone din jurul Bucurestiului.

"Clientii nu au fost suficient de atrasi de zona respectiva. In plus, strategia noastra presupunea sa vindem intreg proiectul pentru a ne autofinanta, iar esuarea acestui lucru ne-a facut sa ne gandim mai bine daca sa-l demaram sau nu, si intr-un final am hotarat sa nu-l mai facem", a mai spus directorul de vanzari al Concert Masters.

Ea a adaugat ca pentru proiectele viitoare, compania va adopta o alta strategie.

"Momentan lucram la proiectele viitoare si dorim in continuare sa implementam conceptul acesta, doar ca intr-o alta zona. Nu vom mai incerca sa vindem proiectul catre un alt dezvoltator, ci il vom derula noi", a precizat Gina Mireuta.

Unicul actionar al companiei Concert Masters este muzicianul Damian Draghici, 38 de ani, care are cetatenie americana. Compania, cu obiect de activitate declarat de creatie si interpretare artistica si literara, a inregistrat, conform Ministerului de Finante, afaceri de 87.000 euro si profit de 35.000 euro in 2006.

Renuntarea la dezvoltarea acestui proiect vine in conditiile in care analistii si dezvoltatorii importanti vorbesc despre iesirea de pe piata a multor dezvoltatori.

Resurse suplimentare
- Esec in imobiliare. E stire! Comentariu de Valentin Gros pe blogul sau
- Adama: Multe din proiectele rezidentiale anuntate in Romania nu vor fi construite, interviu publicat de DailyBusiness in aprilie 2008
- Un dosar despre Damian Draghici, realizat in 2007 de Jurnalul National
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Mos Craciun a spus:
16/05/2008 16:44
Cine este acest "celebru" muzician roman?
 
dragos a spus:
16/05/2008 17:01
Stati linistiti ca a cumparat terenul cu maxim 50 Euro si il vinde cu 100. Oricum ai lua-o, tot afacere se numeste si nu iese in pierdere.
 
Daniel a spus:
16/05/2008 17:02
o parodie a societatii in care traim .....;)
I-as recomanda sa sa se reorienteze pe crestere de struti si apoi sa cante impreuna cu ei .... poate aici sunt banii pe care ii cauta d'l Damian !
 
Nilolas Seliukova a spus:
17/05/2008 06:33
Mai rautaciosilor, "ilustrul si celebrul" a avut beneficii (in 2006) de 35.000 Euro.......adica cam cit costa o jumatate de garaj in proiectul de 5 milioane.
 
HoratiuS a spus:
19/05/2008 09:21
Nu e vorba de Nai ist, ci e treaba de prof ist ...! / Unde, cine, cat si cum, ia scade pretul acum / Si vinde mai cumpatat - 10 vile si-ai scapat ! / (de datoriile la stat !)
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 27 Septembrie 2021, 06:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter