- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 9,9% in iulie, ca serie bruta

07 Sep, 12:05 • Redactia DailyBusiness
Volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a scazut in iulie cu 9,9% fata de luna anterioara, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a coborat cu 9,0%, conform Institutului National de Statistica (INS).
Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 9,9% in iulie, ca serie bruta

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 17,4%, respectiv 14,1%.

In ceea ce priveste volumul constructiilor in luna iulie 2009, comparativ cu aceeasi luna a anului anterior, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de inretinere si reparatii curente, de 29,2%, la lucrarile de reparatii capitale (-17,6%) si la lucrarile de constructii noi (-6,4%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor a scazut la toate componentele, precum constructiile ingineresti (-18,4%), la cladirile nerezidentiale (-13%) si la cladirile rezidentiale (-10,4%).

Pe elemente de structura au avut loc scaderi la toate componentele, astfel: la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-22,0%), la constructii noi (-3,2%) si la lucrarile de reparatii capitale (-2,1%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut astfel: la cladirile rezidentiale (-14,6%), la constructiile ingineresti (-6,8%) si la cladirile nerezidentiale (-5%).

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut in iulie cu 17,4%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele, astfel: la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-34,7%), la lucrarile de reparatii capitale (-19,5%) si la lucrarile de constructii noi (-11,7%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut astfel: la constructiile ingineresti (-19,8%), la cladirile nerezidentiale (-16,6%) si la cladirile rezidentiale (-12,6%).

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2009, comparativ cu luna iulie 2008 a scazut cu 14,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-29,2%), la lucrarile de reparatii capitale (-17,6%) si la lucrarile de constructii noi (-6,4%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele astfel: la constructiile ingineresti (-18,4%), la cladirile nerezidentiale (-13,0%) si la cladirile rezidentiale (-10,4%).

Volumul lucarilor de constructii a scazut cu 10% la 7 luni

In perioada 1 ianuarie-31 iulie 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 10%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-22,7%), la lucrarile de reparatii capitale (-18,2%) si la lucrarile de constructii noi (-4,5%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 17,1% la constructiile ingineresti si cu 9,1% la cladirile nerezidentiale. In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii la cladirile rezidentiale, acesta a crescut cu 4,6%.

In primele 7 luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, volumul lucrarilor de constructii, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 6,3%.

Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o crestere cu 0,7%. Scaderi s-au inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-19,0%) si la lucrarile de reparatii capitale (-14,4%).

Pe tipuri de constructii au fost scaderi la constructiile ingineresti cu 14,1% si la cladirile nerezidentiale cu 3,5%. La cladirile rezidentiale volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 8,3%.