- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

British Airways, easyJet si Clickair, interesate sa opereze zboruri la Timisoara

21 May, 14:33 • Redactia DailyBusiness
British Airways, easyJet si Clickair si-au aratat interesul pentru a incepe operarea de pe Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara, au anuntat reprezentantii aeroportului, citati de NewsIn.
British Airways, easyJet si Clickair, interesate sa opereze zboruri la Timisoara

Companiile Clickair (Spania), easyJet (Marea Britanie) si British Airways (Marea Britanie) au avut intalniri cu conducerea Aeroportului Traian Vuia.

Discutiile s-au purtat in cadrul celei de-a treia editii a conferintei regionale „Routes Europa”. Peste 500 de operatori aerieni si reprezentanti ai mai multor aeroporturi au participat la aceasta intalnire.

easyJet si British Airways vor sa opereze pe relatia Timisoara-Londra, iar Clickair a propus un zbor intre Timisoara si Barcelona.

British Airways a solicitat special intalnirea cu reprezentantii aeroportului, compania fiind interesata de deschiderea de noi curse aeriene in zona est europeana, informeaza Biroul de Relatii Publice al Aeroportului International Traian Vuia.

Reprezentantii aeroportului au mai avut discutii anterioare si cu companiile Wizz Air (Ungaria), Lot Polish Airlines (Polonia) si Aegean Airlines (Grecia), operatori interesati sa afle posibilitatile si conditiile de operare de la Timisoara.

Potrivit sursei citate, reprezentantii Lot Polish Airlines au confirmat faptul ca dupa Bucuresti se doreste introducerea de noi destinatii in Romania, vizat in primul rand fiind Aeroportul din Timisoara.

„Compania low cost Wizz Air doreste operarea pe aeroportul Timisoara, care se situeaza in top intre primele 5 destinatii dorite de catre compania aeriana. Intentia este de formare a unei mici baze de operare (2-3 aeronave) si deschiderea in acelasi timp a mai multor rute”, se mai arata intr-un comunicat de presa remis de reprezentantii Aeroportului International Traian Vuia din Timisoara (AIT).