TURISM

Cat vor cheltui romanii pe croaziere, in 2011

24 iulie 2011, ora 13:22 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
dolari.jpg
Peste 9.000 de romani vor pleca in acest an in excursii pe vase de croaziera si vor plati pe vacante mai mult de opt milioane de euro, dupa ce in 2010 cheltuielile aferente celor 8.000 de turisti au fost de 6,5 milioane de euro, potrivit agentiilor specializate, citate de Mediafax.

"Circa 9.000 de romani vor calatori in acest an pe vasele de croaziera din intreaga lume, in crestere semnificativa fata de anul anterior, cand au fost aproximativ 8.000 de turisti. Cheltuielile totale pentru cazarea pe vase sunt estimate la peste 8 milioane de euro, fata de 6,5 milioane de euro anul trecut", a declarat Nicolae Demetriade, proprietarul agentiei de turism World Travel.

Potrivit lui Demetriade, care vinde vacante pe vasele companiilor Royal Caribbean, Celebrity Cruises si Azamara, cresterea se datoreaza si numarului mare de vase de croaziera introduse de grupul Royal Caribeann pe destinatii din Europa, dar si lansarii celor mai mari nave din lume, Oasis of the Seas si Allure of the Seas, cu capacitati de 5.400 pasageri si 3.000 de membri ai echipajului.

áPe cele doua nave, lansate acum doi ani, respectiv anul trecut, si-au facut vacantele peste 100 de romÔni, care au cheltuit, in medie, 1.000-1.200 de euro. Cei care se ocupa de croaziere spun ca acest tip de turism a fost tot timpul pe un trend ascendent, nu doar in RomÔnia, ci in intreaga lume. Dovada este si numarul mare de nave care se lanseaza in fiecare an, din ce in ce mai mari si cu tot mai multe facilitati.Ioan Basea, proprietarul firmei croaziere.net, spune ca cea mai scumpa vacanta vanduta anul trecut a fost o combinatie de trei croaziere catre un cuplu, care a durat doua luni si a costat 60.000 de euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 26 Septembrie 2020, 08:42
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter