TURISM

Cum va fi ajutat business-ul Continental Hotels de intrarea GED in actionariat

01 septembrie 2011, ora 16:11, autor(i): Cristina Mihai 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
enache.jpg
Cum vede Radu Enache (foto), a carui familie detine pachetul majoritar in Continental Hotels, intrarea fondului de investitii spaniol GED in actionariatul lantului hotelier? Colaborarea cu agentiile de turism detinute de GED va fi o parghie pentru cresterea numarului de turisti cazati in unitatile grupului, iar investitiile vor fi reanalizate, considera acesta.

GED a anuntat joi ca a cumparat 30% din Continental Hotels.

Unul dintre avantajele intrarii GED in actionariatul Continental este activitatea extinsa a fondului de investitii pe segmentul de agentii de turism, pe care detine compania Happy Tour, cea mai mare companie de profil de pe piata locala.

Legat de colaborarea cu GED pe acest segment, Radu Enache a declarat pentru DailyBusiness.ro: Credem de asemenea ca vom reusi sinergii substantiale prin colaborarea cu alte entitati din portofoliul GED cu care vom lansa pe piata programe comune, in special pe sectiunea de piata incomming (turisti straini-n.r.) cu care speram sa crestem gradul de ocupare".Legat de planurile de investitii, Enache spune ca acestea vor fi reanalizate, "in special proiectul pentru extinderea retelei cu brandul nostru de doua stele Hello Hotel (economy)".

Enache a mai spus ca fondul de investitii nu doreste sa cumpere mai mult din compania hoteliera, nefiind contactat pentru a cumpara si din participatia pe care familia Enache o detine.

GED doreste colaborarea cu actionarul majoritar (familia Enache) in aceasta structura actionariala, a precizat omul de afaceri, care a mai mentionat ca nu vor exista modificari la nivel de management ca urmare a acestei preluari.

Pentru cat ar vinde, insa, Enache, participatia pe care o detine in companie? Pentru o suma cat mai mare bazata pe o evaluare corecta, spune el.

Compania Continental Hotels are active imobilizate in valoare de 110 milioane euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 04 Iulie 2022, 15:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter