TURISM

Evaziunea in marile statiuni din Grecia ajunge si la 100%

27 iulie 2012, ora 17:32   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
greece.jpg
Rata evaziunii fiscale in marile statiuni din Grecia, precum cele din Zakynthos, Lefkada sau Creta, ajunge si la 100%, in timp ce pentru altele, situate in Santorini sau Corfu, se situeaza la 75% sau peste acest nivel, potrivit Ministerului de Finante de la Atena.


Potrivit rezultatelor inspectiilor, derulate in perioada 6-23 iulie, 6 din fiecare 10 afaceri controlate au fost gasite cu nereguli. Astfel, autoritatile au identificat 805 incalcari ale legislatiei privind taxele din totalul celor 1.410 inspectii derulate la magazine si alte afaceri (57%).

Rate de evaziune fiscala de pana la 100% au fost inregistrate pe insulele Zakynthos si Lefkada, in Rethymno de pe insula Creta si in Kastoria. Alte regiuni din Creta au inregistrat, de asemenea, evaziune fiscala ridicata, precum Hania (87%) si Iraklio (78%).

In topul evaziunii se situeaza si Santorini (83%), Corfu (75%), Naxos (73%) si Mykonos (68,5%), potrivit Athens News, citat de Mediafax.


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Grecia a spus:
28/07/2012 02:26
Faptul ca evaziunea fiscala in domeniul turistic din Grecia este foarte ridicata, nu este o surpriza. O site oricine a fost acolo in vacanta.
Important ar fi sa vedem ce masuri se pot lua pentru diminuarea evaziunii. Cum pot fi incurajati hotelierii si restauratorii sa declare veniturile si cum pot fi descurajati sa lucreze la negru.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 14 August 2022, 07:10
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter