- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Incredibil! Cât a ajuns să coste o porție de hamsii înainte de minivacanța de 1 mai și Paște

20 Apr, 13:24 • Bumbeneci Diana
Hamsiile sunt la mare căutare deja, deși sezonul estival încă nu a început. Iată cât a ajuns să coste o singură porție de hamsii în aprilie.
Incredibil! Cât a ajuns să coste o porție de hamsii înainte de minivacanța de 1 mai și Paște

O escapadă rapidă pe litoralul românesc ne poate costa peste 500 de lei pentru 2-3 zile, iar aceasta este doar pentru mâncare. Care este costul unei porții de hamsii?

Cât costă o porție de hamsii în 2024

Dacă planificați să petreceți mai mult timp la malul mării în acest sezon, atunci trebuie să fiți atenți la buget, deoarece mâncarea va fi destul de costisitoare, cu peste 50 de lei/persoană la o masă.

Care este prețul unei porții de hamsie la malul mării chiar înainte de deschiderea sezonului estival? Printre bunătățile oferite de malul mării se numără și hamsia. Dacă obișnuiam să plătim maxim 10 lei pentru o porție de hamsie cu mujdei pe plajă, acum putem ajunge să plătim chiar și 50 de lei pentru o astfel de porție.

Vezi și: Marcel Ciolacu face anunțul zilei cu privire la salariile românilor. Ce bani vor primi angajații

hamsii
hamsii

De exemplu, la restaurantul Reyna din portul Constanța, o porție de hamsie de doar 250 de grame costă în jur de 45 de lei.

La Pescăria lui Matei din Agigea, un restaurant specializat în fructe de mare, o astfel de porție costă 22 de lei, dar este doar de 100 de grame.

Iar în ceea ce privește Golful Pescarilor, unul dintre cele mai renumite restaurante de la malul mării, prețul unei porții de hamsie este de 34 de lei pentru 200 de grame.

Cât costă o noapte de cazare la mare de Paștele ortodox 2024?

Cele mai căutate stațiuni rămân, în continuare și în acest an, Mamaia și Mamaia Nord, mai ales că odată cu data de 1 Mai se deschide sezonul estival 2024.

Iată aproximativ cât costă o cameră pe noapte în zonele Mamaia și Mamaia Nord de Paștele ortodox 2024:

Potrivit Booking, prețurile încep de la 150 de lei pe noapte la un complex din Mamaia, la aproape 5 minute de plajă.

Camerele sunt echipate cu televizor, baie proprie și dulap pentru haine. Anumite unități dispun de terase cu vedere la mare, oferind oportunitatea oaspeților de a se relaxa.

Pentru cei mai pretențioși, prețul unei camere de cazare pentru 2 adulți poate ajunge până la 9,838 lei pe noapte pentru un apartament în zona plajei din Mamaia sau 2,197 lei pentru un hotel de cinci stele.

Ai putea citi: Se întâmplă azi, 15 aprilie! Banii intră pe cardurile milioanelor de români. Anunțul ministrului Adrian Câciu

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult